Nieuwe eigenaar PLUS Nieuwleusen ziet kansen

NIEUWLEUSEN – De PLUS-supermarkt aan het Westeinde in Nieuwleusen heeft sinds 20 mei een nieuwe eigenaar. Luuk Tijs heeft het bedrijf overgenomen van Arjan Bakker. De 31-jarige Luttenberger, die in diverse supermarkten werkervaring heeft opgedaan, is enthousiast over de locatie. “Deze winkel past bij mij, ik zie volop kansen!”

“Toch fijn dat ik eerst nog een tijdje heb meegelopen met Arjan. In die weken heb ik de winkel en de klanten beter leren kennen en ook al de eerste contacten gelegd met enkele andere ondernemers uit Nieuwleusen. Wat ik toen heb meegekregen is dat de supermarkt betrokken is bij veel dorpsactiviteiten zoals de avondvierdaagse, de sportclubs en noem maar op… Ik vind dat mooi, dat gaan we er ook zeker inhouden! Qua sponsoring gaan we op dezelfde voet verder.“

Het was altijd al een grote wens van Luuk om ooit een eigen zaak te beginnen. “Vroeger had in een bijbaantje bij de Coop-supermarkt in Luttenberg. Het vak sprak me erg aan, daarom heb ik in de supermarktbranche diverse trajecten gevolgd bij verschillende supermarkten. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij de PLUS ondernemersopleiding, waar ik in januari 2019 mijn diploma voor heb behaald. Toevalliger kon het niet: net die week ging er een mail rond dat de PLUS in Nieuwleusen op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Nieuwleusen sprak me direct aan: een gemoedelijk dorp met zo’n beetje dezelfde cultuur en mentaliteit als in Luttenberg!”

“De mooiste uitdaging? Dat is voor mij toch vooral het opleiden van personeel. Goed personeel is enorm belangrijk, zij maken je winkel! Ze zorgen er onder andere voor dat klanten graag bij jou hun dagelijkse boodschappen komen doen. Ik wil medewerkers graag de kans bieden om nieuwe stappen te zetten in hun carrière. De mensen opleiden, ze sturen in hun ontwikkeling zodat hun verantwoordelijkheid stap voor stap uitgebreid kan worden. Je moet mensen vooral hun eigen gang laten gaan! Dan merk je bijvoorbeeld op dat een vakkenvuller leidinggevende capaciteiten ontwikkelt. Of een goed idee heeft dat direct ingevuld kan worden en bijdraagt aan de kwaliteit van de winkel. Of de werkzaamheden heeft verbeterd. Zelf heb ik ook mijn weg gevonden door steeds een stapje hoger te gaan.”

Op de vraag of er nog veel gaat veranderen in de winkel, antwoordt Luuk: “In de afgelopen tijd is de entree iets aangepast en de broodafdeling wat anders neergezet. Het plan is om iets meer rust en ruimte in de winkel te brengen. Ik heb zelf nog een aantal wensen, die in de zomervakantie zullen worden geïmplementeerd, zodat we de klant nog beter kunnen bedienen. Zo zal het hele versplein opnieuw worden ingericht, waardoor vers meer aandacht krijgt en een lokaal assortiment kan worden toegevoegd.
Verder gaan we de thuisbezorgservice meer bekendheid geven.Boodschappen kunnen online besteld worden door consumenten en bedrijven. De bestelling kan desgewenst worden thuisbezorgd of staat klaar in de winkel.

De PLUS-formule staat bekend om het zeer uitgebreide assortiment en de klantvriendelijkheid. Luuk: “Wij staan graag voor u klaar!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.