Huurwoningen Oosterdalfsen opgeleverd

DALFSEN – De 32 eengezinswoningen en 12 woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn klaar. De woningen zijn allemaal verhuurd aan klanten van woonstichting VechtHorst. De komende weken kunnen de nieuwe bewoners erin trekken.

Onlangs overhandigde directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst de sleutels aan een gelukkige mevrouw Van Damme, een van de bewoners van de nieuwe woningen. Samen met wethouder André Schuurman van Gemeente Dalfsen en directeur Ronnie Hondeveld van Vastbouw vierden zij de oplevering.

“Alle woningen zijn bedoeld voor een tot twee personen en kleine gezinnen”, vertelt Robert Waarsing van VechtHorst. “Bij vier woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben we voorrang gegeven aan mensen van 65 jaar en ouder. Ik ben er trots op dat we met deze nieuwe woningen nu in totaal ruim zeventig woningen aanbieden in deze wijk, met voor elk wat wils.

Zo creëren we, samen met de koopwoningen, een mooie gemengde buurt waar jong en oud zich thuis kunnen voelen.” Wethouder Schuurman sluit daarop aan: “Vanuit ons woonbehoefteonderzoek zien we een enorme behoefte aan woningen voor met name ouderen en jongeren. We staan hier nu op een plek waar we iedereen een thuis kunnen geven.”

Gasloos en duurzaam
De huurwoningen van VechtHorst zijn gasloos en duurzaam gebouwd. Ze hebben dus geen aansluiting op het gasnet. “Met dit plan hebben we al 99 woningen aardgasvrij opgeleverd in Dalfsen”, zegt Ronnie Hondeveld van Vastbouw. Alle voorzieningen in de woningen werken op elektriciteit. Die wordt voor een groot deel opgewekt door een groot aantal zonnepanelen op de daken. Dat betekent dat de bewoners, afhankelijk van hun energieverbruik, kunnen besparen op hun energiekosten.

Verslag/Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.