Museum-doedag met aandacht voor historie

OMMEN – Het maken van knipmutsen, spinnen, kantklossen, houtsnijden of het ouderwets wassen. Zo maar enkele onderdelen uit het aantrekkelijke programma van de Museum-doedag op zaterdag 3 augustus van 10.00 tot 17.00 uur bij het Streekmuseum in Ommen. Ook aan de inwendige mens is gedacht zoals kruudmoes, knieperties, watergruwel of boerenjongens.

Het Streekmuseum heeft voor de bezoekers een mooie historische dag in petto met demonstraties van tal van oude ambachten waarmee het publiek ook zelf aan de slag mag. Voor de jeugd zijn er Oudhollandse spelletjes en een springkussen. Verder kan een rondritje gemaakt worden met paard en wagen. In het Tolhuis zijn prachtige handwerken te bewonderen. Kortom, het bruist zaterdag van de activiteiten in en rondom het Streekmuseum. Bovendien staat deze zaterdag de Ommer Molendag op de agenda, zodat ook molen Den Oordt open is en draait in aanwezigheid van de molenaars.

De toegang is gratis. Het Streekmuseum is te vinden aan Den Oordt 7 in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.