Mud Mania Autoblubbering vol spektakel

.

LEMELERVELD – Opspattende modder, zwarte rookpluimen en brullende motoren… Aan de Hoenderweg vond vrijdag 26 en zaterdag 27 juli een geslaagde vierde editie van Mud Mania Autoblubbering Lemelerveld plaats. Ondanks de tropische temperaturen kwamen velen af op het motorisch spektakel, waarbij auto’s zich een weg
banen door het grootst denkbare zwembad (lees: blubberbad).

s ‘Ochtends vroeg melden zich al de eerste deelnemers bij de entree. Een springkussen wordt opgeblazen, oldtimer auto’s en trekkers rijden naar hun showpositie, vrijwilligers nemen hun positie in: Mud Mania 2019 is van start! In de middag druppelen de eerste bezoekers binnen. Enkele momenten later melden zich te eerste deelnemers bij de start van de blubberbaan. Het verschil met een normale auto begint subtiel. Trekkerbanden in plaats van gewone banden, overgespoten lak vol stickers en teksten. Dit zijn de signalen van de Standaard klasse. In totaal zijn er vijf verschillende klassen bij een Autoblubbering: Standaard, Super Standaard, Special, 4×4 en Grande 4×4. Op deze volgorde zie je de
hoeveelheid aanpassingen aan de auto’s toenemen. In de meest bizarre klasse, de Grande 4×4, zijn auto’s te zien van duizenden pk’s!
Terwijl de deelnemers zich om beurten door de baan vechten, zijn er bezoekers die nog bijkomen van de voorgaande avond. Dit jaar begon het feest al op 26 juli met een Hollandse avond vol foute meezingers.
De organisatoren, een kameradengroep met een gemiddelde leeftijd van nog maar 24, kijken terug op een geslaagd weekend. Er was voor elk wat wils, de
sfeer was uitgelaten en moe maar voldaan verliet ieder het terrein.

Eerste plaatsen waren er voor:
Super Standaard: Ramon Volkerink
Specials: Charlotte Olsman
4×4: Jarnick Woelders
Grande 4×4: Johan Gerrits

Foto’s: Arnold Roolvink

Meer foto's

.
.
.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.