Home / tweetpost / Loopfestijn Dalfsen komt met teamloop op 5 kilometer

Loopfestijn Dalfsen komt met teamloop op 5 kilometer

DALFSEN – De 32e editie van het PLINQ-Loopfestijn in Dalfsen krijgt dit jaar een teamloop op de 5 kilometer. Organisator IJsclub Stokvisdennen is vanaf medio april druk doende met de organisatie van dit evenement, dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 7 september.

Na toch wel weer enkele maanden van voorbereidingen is de organisatie van het PLINQ-Loopfestijn er weer klaar voor. Zo zijn de sponsorcontracten met de trouwe sponsoren verlengd. Dit jaar kan de organisatie Jumbo Kamphuis en Autobedrijf van Leussen, met vestigingen in Dalfsen, Ommen en Zwolle hier aan toevoegen.

Om op de dag alles goed te laten verlopen zijn er heel wat zaken die georganiseerd moeten worden, inschrijvingen, parcourscontrole en opbouw, verkeersbeheerders, motoren voor de wedstrijdleiding, drinkposten, fotografen, persberichten, social media, tijdwaarneming, muziek. Genoeg zaken derhalve die toch wel enige tijd vragen van de organisatie, nog steeds een onderdeel van IJsclub Stokvisdennen.

Dit jaar heeft de organisatie besloten om Hospice Dalfsen als goede doel toe te wijzen. Mooi om te zien is dat er bij de inschrijvingen al volop gedoneerd wordt naar deze stichting. Van elke deelnemer zal er 50 cent gestort worden aan het Hospice.

Het festijn staat goed bekend in de regio, als Dalfser organisatie is het wel mooi dat er drie Dalfser podia zijn. Voor de snelste inwoners uit Dalfsen is er het Wijnberger Pak & Casual podium op de halve marathon. Grand Café Nikki’s beloont de snelste dorpsgenoten op de 10 kilometer. Voor de aller kleinsten is er het Jumbo Kamphuis podium.

Voor de 2,5 km en 5 km heeft de organisatie mooie prijzen beschikbaar, elke deelnemer krijgt een herinneringsmedaille. Nieuw dit jaar is de Teamloop op de 5 km, elke deelnemer loopt individueel de 5 km, daarnaast kun je je als team inschrijven. Het snelste team ontvangt een BBQ-bon van Het Roode Hert.

De prijzen worden door de rondemiss Eva Eghuizen uitgereikt. Zij zal er mooi uitzien dankzij Qinn Womenswear en Hair@Home Gerda. Na de gelopen kilometers kunnen de spieren die wat gevoelig zijn geworden door Balans Fysiotherapie & Fitness weer soepel gemaakt worden.

Om 15.00 uur zal het eerste van de vijf startschoten klinken, inschrijven kan via www.loopfestijndalfsen.nl.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.