Living Village festival doneert voedsel aan Voedselbank Dalfsen

DALFSEN – Het Living Village festival in Dalfsen, dat vorige maand plaatsvond, heeft vrijdag al het overgebleven voedsel gedoneerd aan Caritas Hoonhorst. Dat gaat ervoor zorgen dat het bij de Voedselbank terecht komt.

Het gaat om tientallen kilo’s langdurig houdbare producten als erwten, pasta en andere droogwaren. “Weggooien is zonde als we er ook nog anderen mee kunnen helpen”, aldus Bob Radstake, oprichter van het festival.

Het festival bewees al eerder begaan te zijn met goede doelen en circulaire economie. Zo heeft het festival Sheltersuits uitgenodigd die tijdens het festival oud Burgemeester Han Noten bedankte voor zijn gevraagde donatie tijdens het afscheid van zijn dienstbetrekking.

Hiermee haalde hij meer dan 4000 euro op. Ook tijdens het festival werd aan de bezoekers een donatie gevraagd. Van het geld worden slaapzakken gemaakt voor dak- en thuislozen van hergebruikte materialen.

Ook onderscheidde het festival zich door het bestek en serviesgoed te gebruiken van de Kringloop, niet verkoopbare producten van de Albert Heijn over te nemen, gebruikten ze afgekeurde balken van Bouwcentrum Schippers en mochten ze de containers van Roda gebruiken. Daarnaast werd er veel lokaal ingekocht zoals de groenten bij Eef Stel, zuivel van Landjuweel de Hoeven en sponsorde Bakkerij van de Most het brood en zelfs pasta.

Lokaal en verantwoord dus, dat lijkt de insteek. Naast een vijfdaags festival, dat zich naast de live en elektronische muziek richt op kennisdeling en bewustwording, werken ze zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en nu dus ook goede doelen.

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.