Koorleden gaan op bedevaart naar Kevelaer

Ommen/Slagharen – Een aantal leden van de St. Brigittaparochie uit Ommen vormen samen met leden van het koor St. Caecilia uit Slagharen een gelegenheidskoor, dat op zaterdag 7 september 2019 een bijzonder optreden verzorgt tijdens een Mis in de grote Mariabasiliek in bedevaartsplaats Kevelaer in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Het gelegenheidskoor staat daarbij onder leiding van dirigent Klaas Herman Hagels uit Dedemsvaart. Diens zoon Arjan begeleidt het koor op het orgel. “Het is voor ons de eerste keer dat wij op bedevaart gaan. We hopen er veel inspiratie op te mogen doen”, aldus Klaas Herman. Hij is sinds 2014 organist van de St. Brigittaparochie in Ommen en al sinds 1974 organist en dirigent van het koor St. Caecilia in Slagharen. Met de komst naar Kevelaer geven de koorleden gehoor aan een uitnodiging van Vicaris Ronald Cornelissen, die rond 1997 als pastoor in Slagharen werkzaam was.

Missa Cantabile

In de Mariabasiliek in Kevelaer zal het koor onder andere ‘Missa Cantabile’ uitvoeren, die de Dedemsvaartse dirigent destijds geschreven heeft voor de
komst van Cornelissen naar Slagharen. Ter voorbereiding op de bijzondere dienst in het bedevaartsoord moet Klaas Herman naar eigen zeggen alle bewerkingen nog maken voor de uit te voeren muziek. “Vervolgens hebben we nog een repetitie voor de grote uitvoering op 7 september. Het wordt dus nog wel even spannend, maar we gaan ons best doen en er met ons allen een mooie ervaring van maken. Wij, maar ook de koorleden, hebben er veel zin in en zien enorm uit naar het bijzondere optreden.”

Teskst/Foto: Geke Lensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.