Jubilerende Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen timmert aan de weg

DALFSEN – Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen bestaat in komende oktober 25 jaar. De kleine stichting wil het jubileumjaar laten zien dat zij aan de weg timmert.

“Zo zijn we voornemens om in de laatste twee weken van juli winkels te bezoeken en te checken op bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid”, aldus de stichting. “We hebben niet zo’n grote achterban vrijwilligers. We beperken ons dit jaar tot winkels waar voedsel verkocht wordt. Dit doen we in de hele gemeente Dalfsen. De bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid geldt natuurlijk niet alleen voor rolstoelen, maar ook voor scootmobiels, personen met een rollator en personen met een kinderwagen.”

Als een winkel voldoet aan de door de stichting gestelde criteria voor een inclusieve samenleving is dit in de toekomst te zien aan een sticker met het logo van Stichitng Platform Gehandicapten erop. Elke winkel ontvangt een rapport met de bevindingen en eventuele aanbevelingen.

In 2015 is de VN resolutie over een inclusieve samenleving geratificeerd. Dat betekent in de praktijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van alle faciliteiten, die een maatschappij biedt. Iedereen mag je in dit geval breed zien. Het gaat bijvoorbeeld om ouderen, jongeren, mensen met een beperking, laaggeletterden en vluchtelingen.

Voor meer informatie zie www.spgdalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.