Jeroen Hilster als koploper in het kampioenschap terug uit Frankrijk

DALFSEN – Het waren spannende races voor Oosterveens Ashford Formula Racing in het Franse Dijon et Prenois in de SuperCup 600. Vrijdag tijdens de kwalificaties was het zonnig en rond de 35 graden. De races op zaterdag werden echter onder compleet andere omstandigheden verreden: zo’n 20 graden met buien. Dat was van grote invloed op de prestaties, mede veroorzaakt door de bandenkeuzes.

Foto: Kees Siroo

Vrijdag leek er geen vuiltje aan de lucht en kwam Jeroen Hilster als beste uit de kwalificaties tevoorschijn. Daarom mocht hij zaterdag zijn Ten Kate Yamaha R6 het dichtst bij de startstreep plaatsen. Hij vertrok van pole en moest in de eerste ronde Jaimie van Sikkelerus laten passeren. Van Sikkelerus reed in de eerste ronden beduidend sneller als Hilster en nam wat afstand. Halverwege kreeg Hilster de koploper weer in het vizier en liep hij gaandweg de race weer in. Met iets minder dan een halve seconde achterstand begon de laatste ronde waarin Hilster het wel probeerde, maar het niet lukte om het voorwiel van zijn Yamaha als eerste over de finish te drukken.

De tweede race van Hilster heeft niet gebracht wat er gehoopt werd. Door een verkeerde bandenkeuze eindigde hij voor het eerste keer dit seizoen in de achterhoede. De verwachting was dat de baan droog zou zijn, maar het bleef echter lang regenen.

Hilster is na de races in Frankrijk koploper in het kampioenschap, gevolgd door Nick Vlaar. Van Sikkelerus springt naar de derde plaats. Op 16 en 17 augustus gaat het kampioenschap verder in Oschersleben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.