Jeroen Bijl exposeert in de voormalige synagoge Dalfsen

DALFSEN/OMMEN – Van 25 juli tot en met 17 augustus exposeert Jeroen Bijl uit Ommen zijn schilderijen in de voormalige synagoge van Dalfsen aan de Julianastraat 18. Het zijn vooral aquarellen uit het Vechtdal.

Dertig jaar geleden begon Jeroen Bijl met tekenen, eerst alleen als hobby maar steeds vaker werd hem gevraagd of hij bijvoorbeeld een bedrukking voor een verpakking wilde ontwerpen. Zo is hij steeds professioneler gaan werken. Het maken van aquarellen doet hij met groot plezier. Het blijft een uitdaging voor hem, vooral mensen, bloemen, dieren en landschappen. Hij maakt ook etsen en schilderijen in acryl en olieverf, maar zijn voorkeur gaat uit naar aquarel.

Jeroen probeert tijdens het schilderen zoveel mogelijk contact te maken met de zichtbare wereld om hem heen en tegelijkertijd met zich zelf. “Het zíen zijn we verleerd”, zegt hij. Daarom legt hij daar de nadruk op in zijn werk én tijdens de workshops die hij regelmatig geeft. Voor hem is schilderen: Kijken, mengen, spatten met water en pigment om zo, op papier, verrassende resultaten te laten ontstaan. De omgeving van Arrïen, waar hij al lang woont, vindt hij heel inspirerend. “Het landschap is heel afwisselend en elke dag weer anders”, aldus de kunstenaar.

De expositie is geopend van 25 juli t/m 17 augustus, op donderdag t/m zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur. Tijdens de Blauwe Bogen Dagen op 26 juli, 2 en 9 augustus is de synagoge open van 11:00 tot 17:00 uur

Kijk voor informatie over cursussen op www.achteresch.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.