Ingezonden: Veldvoetbal in Ommen

Het veldvoetbal in Ommen bevindt zich de laatste jaren in een dalende trend, zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Laten we de feiten eens bekijken:

-OZC kende jaren geleden maar liefst 11 senioren elftallen, en OVC’21 telde er 7. Intussen zijn we aanbeland op 8 seniorenelftallen voor OZC en 4 voor OVC’21. Het is dat een aantal veteranen/liefhebbers nog doorspelen zolang het kan; als deze groep stopt wordt het beeld nog dramatischer.
-Kijkend naar kwaliteit kun je er niet omheen dat ook hier een dalende trend zichtbaar is. OZC is na een jarenlang verblijf in de 2e klasse inmiddels aangeland in de 3e klasse en had dit seizoen geen moment uitzicht op promotie. OVC’21 is vorig seizoen via de nacompetitie gedegradeerd uit de 3e klasse, en was dit seizoen een redelijke subtopper in de 4e klasse Noord.
-Het aantal jonge spelers dat bereid is om op zondagochtend te spelen in het 2e, 3e of 4e van OVC’21 is dalende. De kans dat OVC’21 op termijn alleen een 1e elftal en een zaterdagtak overhoudt is absoluut aanwezig.

Natuurlijk kun je op basis van historie en nostalgie blijven volhouden dat er in Ommen plaats is voor twee gezonde voetbalverenigingen. Het is inmiddels echter duidelijk dat dit op langere termijn niet vol te houden is, tenzij je bereid bent de teloorgang die reeds geruime tijd geleden is ingezet te accepteren.

Regeren is vooruitzien, en daarnaast moet je ook recht doen aan historisch besef. OZC heeft net haar 60-jarig jubileum achter de rug. OVC’21 zal in 2021 haar honderdjarig bestaan op gepaste wijze vieren.

Daarom zou ik zeggen : OZC en OVC’21 sla de handen ineen (zoals bij de jeugd inmiddels gebeurd is). Gebruik de komende twee seizoenen om alles in gereedheid te brengen om te komen tot één sterke voetbalvereniging in Ommen, en ga daarna verder als één vereniging met als doel om in Ommen weer veldvoetbal op 2e klasse niveau te spelen. Een plaats als Ommen verdient dat!

Age Koster
Supporter van OVC’21 en OZC

2 REACTIES

  1. Ik heb bij beide clubs gespeeld waardoor ik mijn inziens geheel onpartijdig ben. Beide clubs waren mij even lief! En nog!
    Als ex sportambtenaar vind ik dit een heel plausibel stuk van Age Koster! De grote tegenstellingen van destijds, dan heb ik het over 1975 toen ik naar Ommen kwam, zijn al veel en veel minder geworden, gematigder ook. Wederzijds respect!
    Bekijk de landelijke tendens dan zie je overduidelijk dat vele zondagclubs tot zaterdagclubs worden omgeturnd. Zelfs clubs als Elinkwijk en DOS in Utrecht hebben deze overstap gemaakt. Zij speelden ooit op zondagen eredivisie! Hoezo traditie! DOS werd in 1958 landskampioen!
    Door het voetbalpotentieel samen te voegen van de twee Ommer clubs bestaat inderdaad de mogelijkheid dat er weer hoger gespeeld kan gaan worden. De gemeente zal wel zeggen of dat niet veel eerder besloten kon worden! De huidige prachtige accomodaties zouden dan niet nodig zijn geweest! Mogelijk zijn er mensen die dan korfbal en/of handbal kunnen introduceren om het gat op te vullen. Veel wijsheid toegewenst! Ik verhuis niet meer! 😜😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.