Het Kleine Theater brengt sprookjes tot leven in het Bostheater

OMMEN – Het wordt een feest voor peuters, zondagmiddag 28 juli in het amfitheater op de Besthmenerberg. Vanaf 14.00 uur mogen ouders met hun allerkleinste kroost naar binnen. Een uur later wekken de actrices Anke Engels en Vimala Nijenhuis bekende sprookjes tot leven.

De locatie is perfect. Zielige, spannende en af en toe ook wel een beetje enge verhalen komen nu eenmaal beter tot hun recht wanneer ze verteld worden diep in het donkere bos. Het Bostheater van Ommen, gelegen op een berg, omringd door mysterieus sparrenbos, is bij uitstek geschikt. Beter dan in een zweterige, door fel neon overbelichte gymzaal. Het Kleine Theater maakt sinds 2012 voorstellingen gebaseerd op sprookjes en fabels. De herkenbare verhaaltjes hebben een verrassende wending en worden muzikaal aangekleed met grappige, lieve, vrolijke, maar altijd boeiende liedjes.

Samen met een geweldige band heeft Het Kleine Theater de leukste liedjes en scènes uit alle voorstellingen verzameld in een feestelijke en swingende revue met een kinderliedjes-medley, aanstekelijke hits uit de jaren ’80 en zelfgeschreven versjes.

Daarbij komen diverse bekende sprookjesfiguren langs, zoals het geitje, uit de Wolf en de zeven geitjes, die op de tonen van Ding-Dinge-Dong een ode brengt aan haar aller-aller-allerbeste vriend grootmoeders klok.

Ook Assepoester en de goede fee zingen een ontroerend duet, terwijl Roodkapje en de Wolf elkaar romantisch de liefde verklaren in het lied ‘Samen Zijn’. Verder passeren ook Doornroosje, Rapunzel en twee verwende snoepmeisjes de revue. In de minivoorstelling Rapunzel daagt een krom, oud vrouwtje op. Rijdend op een ieniemienie driewielertje. ‘Is de kust veilig’, krast ze tegen het publiek van drie jaar en ouder. Met vrolijke twinkeloogjes vertelt ze dat er ergens een prins achter een boom staat die haar vogeltje wil afpakken. Dat vogeltje, zo ontdekken we al gauw, is Rapunzel, een beeldschoon meisje, met de meterslange vlecht, dat moederziel alleen opgesloten zit, metershoog in de toren.
Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijk, muzikaal en vrolijk feest voor jong en oud. Zing, dans en huppel mee, met alle bekende sprookjesfiguren, in dit theatrale sprookjesconcert.

De voorstelling van Het Kleine Theater is gratis. Er kan in de nabijheid van het Bostheater gratis worden geparkeerd. Vrijwilligers helpen bezoekers graag op weg. Wie de weg naar het Bostheater niet kent, voer de Tomtom met het adres Besthemerberg 1, 7731 PB Ommen en het gaat honderd procent goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.