Boek van de Week: Weet ik veel: belevenissen van een pleegmoeder

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Weet ik veel: belevenissen van een pleegmoeder’ van Mirjam Oldenhave.

In juli en augustus is Vakantiebieb.nl geopend. Dit is een website van de Nederlandse Bibliotheken waar iedereen gratis een aantal e-books kan lenen, je hoeft dus geen lid te zijn van de bibliotheek. Wel even aanmelden en misschien ook handig, alvast in Nederland op je tablet of telefoon plaatsen en al wat boeken uitzoeken. In een afgelegen vakantieoord wil dat wel eens tegenvallen.

Eén van de titels op Vakantiebieb.nl is ‘Weet ik veel’ van Mirjam Oldenhave. Oldenhave is vooral bekend van haar kinderboeken, de serie Mees Kees is onder andere van haar. Maar ze waagt zich ook graag aan het volwassengenre en met veel succes. Als pleegmoeder van kinderen in crisessituaties krijgt ze op een dag Esi in huis. Esi heeft een Ghanese achtergrond en is door een ander pleeggezin ‘teruggestuurd’ naar Jeugdzorg. Esi heeft een sterke eigen mening over alles en dat is voor een ongeveer negenjarige die al heel veel zelf heeft moeten oplossen niet zo verwonderlijk. Maar lastig is het wel, voor pleegouder Mirjam en haar partner Jpb. Maar vooral ook voor Esi zelf.

Bed & breakfast
“Ze gedraagt zich als een betalende gast in een bed & breakfast”, is al snel de conclusie die Mirjam trekt. Daar moet verandering in komen en Ollie de hond is de trigger die Mirjam gebruikt om echt contact met Esi te krijgen. Langzaam maar zeker begint Esi iets te ontdooien en plezier in haar verblijf bij Mirjam en Job te krijgen. Tot ze na tweemaanden als een blad aan een boom omdraait en alleen nog maar halsstarrig en nukkig haar eigen dingen wil doen.

Veilige plek
‘Weet ik veel’ is een zowel humoristisch als vertederend boek. Ondanks al haar nukkigheid weet Esi met haar rake en grappige opmerkingen al snel het hart van de lezer te veroveren. En petje af voor Mirjam en Job, met veel geduld, humor, duidelijke grenzen, zelfreflectie en eindeloos veel genegenheid weten ze Esi op te vangen en haar precies te geven wat ze nodig heeft: een veilige plek.

Het boek ‘Weet ik veel’ is aanwezig in Vakantiebieb.nl. Deze app is te downloaden in de app store en in google play. De app is tot 1 september gratis te gebruiken. Er staan romans op maar ook informatieve boeken en kinderboeken.

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en/of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/
https://www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb.html

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.