Home / / Herinrichting Vecht bij Karshoek-Stegeren

Herinrichting Vecht bij Karshoek-Stegeren

STEGEREN – De Commissie m.e.r. heeft het milieueffectrapport voor de bestemmingsplannen Karshoek-Stegeren beoordeeld. Het rapport is nog niet compleet. Zo is de ligging van nieuwe meanderbochten in de Vecht nog niet goed onderbouwd. Zij adviseert het rapport op enkele punten aan te passen.

Het waterschap Vechtstromen wil, met samenwerkingspartners, de Vecht bij Karshoek-Stegeren omvormen tot een toekomstbestendige, veilige half-natuurlijke laaglandrivier. Om dit te bereiken worden onder andere extra bochten in de rivier gelegd. Hiervoor moeten bestemmingsplannen in zowel de gemeente Ommen als Hardenberg worden gewijzigd.

Voordat de gemeenteraden besluiten over de bestemmingsplannen zijn de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport. De gemeentes hebben de Commissie m.e.r. gevraagd het rapport te toetsen.
In het milieueffectrapport is niet gekeken naar verschillende locaties voor de nieuwe bochten. Andere ligging van de bochten kan voordelen hebben, omdat meer verplaatsing van zand gunstig is voor planten en dieren langs de Vecht. Bovendien beschrijft het rapport niet waarom de meanderbochten liggen waar ze liggen. De Commissie adviseert het rapport op dit punt, en op enkele andere punten, aan te vullen.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.