Home / / Handbalster Astrid Uitslag in actie op Europees Jeugd Olympisch Festival

Handbalster Astrid Uitslag in actie op Europees Jeugd Olympisch Festival

REGIO – Astrid Uitslag uit Dalfsen en Romé Steverink uit Raalte, beide spelend bij handbalvereniging Kwiek in Raalte, maken deel uit van het Talent TeamNL Baku 2019. Zij behoren tot de 38 Nederlandse sporters die zich gekwalificeerd hebben voor deelname aan het EYOF (Europees Jeugd Olympisch Festival) dat deze week plaatsvindt plaatsvindt in Baku, Azerbeidzjan.

Talent TeamNL komt in de volgende individuele sporten in actie: turnen, judo, zwemmen en worstelen. Het EYOF past goed in het opleidingsprogramma van deze sporten. Elk NOC mag aan één teamsport deelnemen; op basis van de ranking van de Europese federatie en het opleidingsprogramma wordt die plaats vergeven. De handbalmeisjes is het gelukt om de teamplaats voor Nederland te veroveren
Astrid stapte over naar vereniging PCA Kwiek, nadat Dalfsen Dames 1 Morrenhof Jansen bekend maakte geen doorstart te maken in Eredivisie seizoen 19/20.

TalentTeamNL werd vorige week op Papendal gepresenteerd. NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg droeg de sporters namens vijf sportbonden officieel over aan oud- hockeyster en gouden medaillewinnares Minke Booij, chef de mission. De handbalsters, judoka’s, zwemmers, turners en de worstelaar vormen daarmee samen Talent TeamNL Baku 2019.

Tijdens het festival in Baku zijn zo’n drieduizend sporters actief, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. In voorbereiding op en tijdens het evenement doet een sporter veel unieke ervaringen op die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling tot topsporter.
Kijk voor meer informatie over het evenement op www.nocnsf.nl/baku2019.

Lees ook

Jeugdspelers TCO krijgen nieuwe clubshirts

OMMEN – Afgelopen week ontvingen alle jeugdspelers van TCO een nieuw clubshirt. De shirts worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.