Expositie in het gemeentehuis van Dalfsen

.

DALFSEN – Van 5 juli t/m 20 augustus exposeren Johan Geerts en Aletta Wittenberg met respectievelijk schilderijen en sieraden van glas, in het gemeentehuis van Dalfsen.

“Verf heeft eigenlijk al mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Mijn eerste leermeester was Jan Masselink en later heb ik schilderles gevolgd bij Sjoerd Dijkstra”, vertelt Johan Geerts. ”Door schriftelijke cursussen en zelf te experimenteren heb ik me de techniek eigen gemaakt. Ik schilder olieverfschilderijen en vergezichten. De laatste jaren schilder ik met veel plezier bij schildersgroep Jan van der Horst. Een aantal schilderijen van ons mooie dorp Dalfsen hangen in het gemeentehuis.”

Aletta maakt glaskralen met een glasbrander en glasstaven. Ze maakt unieke sieraden op maat, maar ook voor het repareren van sieraden kan men bij haar terecht. Daarnaast beschildert zij serviesjes (dejeunertjes) aan de hand van geboortekaartjes. Mooi om als geboortecadeau te geven. Aletta volgt sinds vier jaar de discipline tekenen en schilderen aan de Vrije Academie te Nunspeet. Vorig jaar september is zij hier eveneens de opleiding ‘alles van glas’ gestart.

De exposities zijn te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.