Expositie Fenneke Goutbeek in Anjerpunt Hoonhorst

HOONHORST – In de maanden juli en augustus worden in het Anjerpunt kunstwerken op basis van pastelkrijt tentoongesteld van Dalfsenaar Fenneke Goutbeek. Al 15 jaar is Fenneke aan het experimenteren met krijt.

Fenneke: “Krijt is een medium dat aanzet tot snel werken, schetsend, maar ook om laag over laag te werken waardoor diepe intense kleuren ontstaan. Dik papier en hout zijn hiervoor mooie dragers. In combinatie met perspex geeft het harde spiegelende materiaal de boodschap af dat het beschermt als een dikke plaat glas: er zit iets kostbaars achter”. Zo ontstonden de koffers met als thema “Waarom blijf jij?”, die je op deze expositie kunt vinden. Elke koffer symboliseert een groep mensen die vertrekt vanuit een vertrouwde plek.

Opvallend zijn de meest recente schilderijen van Fenneke: clematissen op schilderdoek. Het krijt is hier met water bewerkt waardoor onder andere transparante lagen ontstaan.

Na diverse cursussen en workshops is Fenneke in juni 2015 Cum Laude afgestudeerd aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. Vier portretten op hout en pastelkrijt waren de basis hiervoor. Deze portretten waren te zien tijdens The 3th World Conference of Women’s Shelters in Den Haag. In het Anjerpunt zijn twee portretten van deze serie aanwezig. Fenneke: “in mijn werk als kunstenaar laat ik mij graag inspireren door de mens, het verhaal dat niet wordt verteld, maar zichtbaar is in het gezicht”.

Haar enthousiasme voor het materiaal geeft zij graag door aan anderen. Zij organiseert al 11 jaar workshops, sinds kort in haar atelier aan het Kerkplein 7 in Dalfsen.

Openingstijden expositie: ma: 13.30 – 17.00 uur, di t/m zo: 10.00 – 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.