Duivenzeges voor Piet Harmsen en Rieks Hazelhorst

OMMEN – Vrijdagavond korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost 126 duiven in voor twee wedvluchten. Zowel de jonge aanwas, alsmede de oudere duiven werden vervoerd naar de Belgische stad Tongeren. Zeges waren er voor Piet Harmsen en Rieks Hazelhorst.

Het startschot bij onze Zuiderburen klonk voor beide vluchten zaterdagochtend om kwart over zeven. Het vroege tijdstip had te maken met de voorspelde regen later op de dag. Mede dankzij de zuidwestenwind had beide wedstrijden over 207 kilometer hemelsbreed een snel en voorspoedig verloop.

De eerst aankomende duif werd geregistreerd om 8.59 uur. Het was de 597 van Piet Harmsen uit Dalmsholte die de concurrentie het nakijken gaf. Gezien de omgerekende snelheid van liefst 109 kilometer per uur was het niet verwonderlijk dat de prijspakker van Harmsen ongenaakbaar was op dit concours.

De eerste tien van het concours Tongeren, oudere duiven: Piet Harmsen 1, 2, 5 en 6; Hennie Wolters 3 en 10; Gerard Wolters 4 en 7; Jan Emmink 8 en 9.

Jonge aanwas

Bij de jonge aanwas waren het de duiven van Rieks Hazelhorst die een prima uitslag neerzetten. De eerste duif arriveerde op het hok in Diffelen om 9.04 uur en was met een ongehoord hoge gemiddelde snelheid van 110 kilometer per uur aan komen klapwieken.

De eerste tien van het concours Tongeren, jonge duiven: Rieks Hazelhorst 1, 2, 3, 8 en 9; Gerard Wolters 4, 7 en 10; Hennie Wolters 5; Piet Harmsen 6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.