Duiventriomf voor Piet Harmsen en broers Ramaker

OMMEN – Voor een wedvlucht vanuit de Franse stad Arlon korfde de postduivenhouders van PV de Luchtpost vrijdagavond 38 duiven in. Deze werden zaterdag om 12.00 uur gelost bij een noordenwind. Hierdoor werd het geen gemakkelijke vlucht.

Het was hier de 023 van Gait en Henkie Ramaker die om 16.38 uur als eerste de 320 kilometer wist te overbruggen. Het winnende duifje van de broertjes Ramaker uit het buurtschap Arriën behaalde een gemiddelde snelheid van 69 kilometer per uur.

De eerste tien van het concours Arlon: Gebroeders Ramaker 1, 4, 6, 8 en 10; Piet Harmsen 2, 3 en 7; Marinus Steen 5; Gerard Wolters 9.

De tweede vlucht in dit weekeinde was een jonge duivenvlucht vanuit het Limburgse Weert. Hiervoor schreven de wedstrijdvliegers uit Ommen 101 duiven in. Het licht ging zaterdagmiddag om 12.45 uur op groen voor de jonge aanwas, voor een vlucht huiswaarts over 153 kilometer. De 217 van Piet Harmsen uit Dalmshote wist om 14.41 uur als eerste aan te tikken en schonk daarmee zijn verzorger de overwinning. De winnende duif vloog met een omgerekende gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur richting het tegen de Lemelerberg leunende buurtschap Dalmsholte.

De eerste tien arriverende duiven vanuit Weert: Piet Harmsen 1, 4 en 6; Gerard Wolters 2, 3, 7 en 9; Rieks Hazelhorst 5; Hennie Wolters 8; Marinus Steen 10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.