Driekwart Nederlands EK-team op CSI Ommen

OMMEN – Driekwart van het Nederlands EK-team bereidt zich deze week op CSI Ommen voor op het Europees kampioenschap eind augustus in Rotterdam. De oranje-ruiters Frank Schuttert, Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager hopen op goede omlopen en natuurlijk een hoge klassering in de 1.55m Grote Prijs op zondagmiddag. Frank Schuttert en Marc Houtzager hebben al ervaren hoe het is om het hoofdnummer in Ommen te winnen voor rijendik publiek.

Foto: FotoTrailer

Het internationaal concours op het terrein van de familie Schuttert staat in de startblokken. Op dinsdag zijn er als warming-up landelijke springrubrieken onder meer voor jonge springpaarden. Op woensdag worden de eerste internationale proeven verreden en wordt er door gesport tot en met zondagmiddag.

Er komen maar liefst 245 ruiters uit binnen- en buitenland met bijna 430 paarden naar Ommen. Voor Nederland zijn ook topruiters als Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Ben en Gerco Schröder, Eric van der Vleuten, Wout-Jan van der Schans en Albert Zoer van de partij, evenals de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar Pim Mulder en jonger talent als Lisa Nooren, Niels Kersten en Paris Morssinkhof. Organisator Hendrik-Jan Schuttert en zijn vader Jan Schuttert doen er ook alles aan om in eigen huis tegengas te geven tegen het springgeweld vanuit Canada, Amerika, Brazilië, Japan, Finland, Engeland, Duitsland, Libanon en andere landen.

CSI Ommen heeft naast paardensport, een menavond en diverse shows waaronder het Puissance springen op vrijdagavond, genoeg te doen en te zien voor het publiek. De toegang is alle dagen gratis.

Meer info: www.csiommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.