Dalfsen bereidt zich voor op viering 75 jaar bevrijding

DALFSEN – In Dalfsen is een werkgroep bezig met het voorbereiden van activiteiten rond 75 jaar bevrijding.

In het seizoen 2019/2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Zowel landelijk als in de provincie Overijssel wordt hier veel aandacht aan besteed, met name in het voorjaar van 2020. In Dalfsen is een werkgroep gevormd met vertegenwoordigers van verschillende organisaties, waaronder de bibliotheek, de Historische Kring, Saam Welzijn, de gemeente en de Trefkoele+. Zij bestrijkt het gebied van de oude gemeente Dalfsen, dus inclusief de kernen Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen. Nieuwleusen kent een eigen werkgroep. De Dalfser werkgroep werkt aan een jubileumprogramma. De werkgroep heeft een coördinerende rol, zodat alle activiteiten zo goed mogelijk op elkaar kunnen worden afgestemd.

Het lustrumjaar rond 75 Jaar bevrijding loopt van september 2019 t/m oktober 2020. De meeste activiteiten in de gemeente Dalfsen vinden plaats in de periode van begin april 2020 tot en met half mei 2020.

Heeft u ideeën die aansluiten bij het thema 75 jaar bevrijding? Laat h
et weten via het mailadres: 75jaarbevrijding@historischekringdalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.