Competitie-indeling: volop streekderby’s voor OZC

OMMEN – De KNVB heeft de indeling voor het voetbalseizoen 2019-2020 bekend gemaakt. Een rondje langs de verenigingen uit de gemeente Ommen.

OZC is net als een jaargang eerder ingedeeld in klasse 3D en stuit wederom op stadgenoot Mariënberg. Verder liggen voor de equipe van trainer Martijn Berger zeven streekderby’s in het verschiet, tegen Bergentheim, Bruchterveld, v.v. Hellendoorn, Kloosterhaar, Voorwaarts V uit Westerhaar en de Nijverdalse clubs SVVN en DES. Verder is het koers zetten richting Tukkerland, met clubs als ASV’57 (Aadorp), AJC’96 (Losser), Oranje Nassau Almelo, Wilhelminaschool uit Hengelo en De Esch (Oldenzaal).

SC Lemele
Sportclub Lemele nam aan het eind van het seizoen afscheid van oefenmeester Werner Pluim, die zijn heil gaat zoeken bij Zwart Wit’63 in Harderwijk. Mats Timmerman gaat in het komende seizoen de lakens uitdelen bij de club uit het bergdorp. In klasse 4E treft Lemele oude bekenden, zoals Daarle, Daarlerveen, MVV’69 (Marle) en SVV’56 (Sibculo).

Verder stuiten de bewoners van Zandeinde op een aantal Twentse tegenstanders, te weten DRC’12 en AVC Heracles uit Almelo, ATC’65 uit Hengelo en BZSV de Blauwitters uit Borne. Het deelnemersveld van veertien clubs wordt gecompleteerd met Blauw Wit’66 uit Holten, GFC uit Goor, de zaterdagafdeling van De Zweef uit Nijverdal, Sportclub Rijssen en SV Rijssen, de fusieclub tussen Rijssen Vooruit en RKSV.

OVC’21
Bij het zondagvoetbal blijft OVC’21 in Noord. In klasse 4D wordt het uitgezonderd de derby tegen SC Balkbrug weer flink kilometers draaien voor de formatie trainer Freek Goeree. Het vizier is gelijk een jaargang eerder gericht op de zuidoosthoek van Drenthe. In alfabetische volgorde Bargeres (Emmen), DSC’65 (Dalerveen), DVC’59 (Nieuw-Dordrecht), EHS’85 (Emmen), v.v. Gasselternijveen, KSC (Schoonoord), Schoonebeek, v.v. Sleen, Titan (Nieuw-Weerdinge), Vios (O) uit Oosterhesselen, v.v. Sweel uit Zweeloo en Zwartemeerse Boys.

Vilsteren
Dik Runherd maakt zijn rentree bij Vilsteren. De KNVB heeft de geelzwarten overgeplaatst van Noord naar Oost, de Sallandse sectie. In klasse 5A moet Runherd het met zijn team uitvechten met CCW’16 uit Wilp, Emst, Epse, plus een kwartet clubs uit de koekstad, te weten Go Ahead Deventer, IJsselstreek, Koninklijke UD en Sallandia. Raalte, Mariënheem, Wesepe en Nieuw-Heeten liggen redelijk binnen schootsafstand. Kilometers draaien wordt het tegen Wissel, SV Terwolde en V en L (De Vecht, gemeente Voorst).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.