Buurtbus Raalte-Lemelerveld in trek

DALFSEN – Met zo’n 1.300 passagiers per maand mag de nieuwe buurtbus, die tussen Raalte, Luttenberg en Lemelerveld op en neer rijdt, een succes genoemd worden.

“Vooral in Luttenberg wordt de nieuwe buslijn erg gewaardeerd. In Lemelerveld wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van de bus”, weet wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen, die blij is met dit succes. De ondergrens voor het handhaven van de buslijn is door de provincie Overijssel op 400 passagiers per maand gesteld.

De buurtbuslijn, die werd opgezet na het uitvallen van de reguliere buslijn tussen Lemelerveld en Raalte, werkt volledig met vrijwilligers. De provincie, ‘hoofdbekostiger’ van de buslijn, heeft het openbaar vervoer onlangs tot één van haar speerpunten verklaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.