Burggraaf ongeslagen naar Tronktitel

OMMEN – In een fel bevochten 39e editie van het Tronktoernooi, besliste de Burggraaf uiteindelijk de finale in hun voordeel door met 4-2 te winnen van Team Vijn. Op de Paardeweide werd afgelopen weekend opnieuw gespeeld voor een goed doel: na afloop van het toernooi was de 750 euro voor Camo&Friends4SMA.

Het eerste weekend van juli stond opnieuw in het teken van hét horecatoernooi van Ommen. Acht teams streden zoals ieder jaar om de felbegeerde titel van het Tronktoernooi. Vorig jaar wist Jipp’s Pub verrassend te winnen, door in de finale de Burggraaf te verslaan. Grote vraag was vooraf dan ook of de Burggraaf de orde weer kon herstellen. Dat leek in eerste instantie een pittige opdracht, toen op vrijdagavond de Burggraaf snel achter kwam te staan tegen De Herberg. Uiteindelijk bleek het slechts een stroeve start, want de overwinning werd alsnog gepakt door de Burggraaf (3-2). Zo liet de favoriet op vrijdag geen steekje vallen Vol vertrouwen werd vooruitgekeken naar zaterdag.

Dit jaar lag de Paardeweide onder een onheilspellend wolkendek en bleef de temperatuur schommelen rond de 20 graden. Het weerhield de Burggraaf niet om ongeslagen op plek 1 te eindigen. Hetzelfde gold voor Team Vijn in de andere poule. Zij waren dan ook de geduchte tegenstander van de Burggraaf in de finale.

De finale werd gespeeld in regenachtige omstandigheden, wat voor het veld zeker geen nadeel was. De Burggraaf kwam vroeg op voorsprong, maar uiteindelijk pakte Team Vijn door twee snelle goals de leiding: 1-2. Toch was de Burggraaf niet onder de indruk, want door mooie goals kwam uiteindelijk een 4-2 einduitslag op de tabellen te staan. In de strijd om plek 3 en 4 versloeg, voorafgaand aan de grote finale, de Herberg het team van Clees met 2-0.

In een goed gevulde Herberg begon de prijsuitreiking om 22.15 uur. Vrijwilligers werden bedankt voor een succesvol verlopen toernooi en teams werden een voor een naar voren geroepen om hun beker in ontvangst te nemen. Maar belangrijker was natuurlijk het moment waar uiteindelijk allemaal voor gespeeld werd: de uitreiking van de cheque. Rob Meulenkamp nam dankbaar de cheque van 750 euro in ontvangst voor Camo&Friends4SMA.

Leuk extraatje: Klaas Hurink, eigenaar van Clees, verhoogde het bedrag nog eens met 100 euro. De organisatie kijky terug op een fijn verlopen toernooi met opnieuw een mooie opbrengst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.