Bouw sociale huurwoningen aan Weerdhuisweg in Lemelerveld officieel begonnen

LEMELERVELD – Dinsdag is de bouw van zes sociale huurwoningen aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld officieel begonnen. Wethouder André Schuurman van Gemeente Dalfsen, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en directeur Menso Oosting van Fijn Wonen onthulden het bouwbord. De zes woningen zijn de eerste gasloze huurwoningen van VechtHorst in Lemelerveld.

“We laten hier zes kleine eengezinswoningen bouwen”, vertelt Waarsing. “De woningen zijn bedoeld voor een of twee personen en kleine gezinnen. Alle woningen hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Dat maakt ze heel geschikt voor mensen die, op termijn, een gelijkvloerse woning nodig hebben. We verwachten de woningen begin september te kunnen aanbieden. De bewoners van twee woningen die er oorspronkelijk stonden, hebben aangegeven hier mogelijk te willen terugkeren. Zij krijgen van ons voorrang.”

De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen de gemeente en VechtHorst om tot en met 2020 170 sociale huurwoningen te bouwen. Wethouder Schuurman: “Ik ben blij dat we met de bouw van zes woningen extra inwoners aan een fijn, nieuw en gezond huis kunnen helpen. Dat komt mede door de hoge eisen die aan de bouw van nieuwbouwwoningen worden gesteld. En natuurlijk zijn de woningen gasloos”.

De zes nieuwe woningen krijgen geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Voor de verwarming van de woning is er een lucht-waterwarmtepomp met een boiler. Zo’n pomp is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel. Daarnaast krijgen de woningen een warmte-terugwininstallatie voor ventilatie. Ook krijgen alle woningen minimaal 24 zonnepanelen en extra goede isolatie.

Bewoners centraal
“Het gaat ons in de eerste plaats om de bewoners. Dat zij comfortabel en energiezuinig wonen en dat het betaalbaar is én blijft. De sterk stijgende gasprijzen raken de bewoners niet meer, omdat de woningen volledig elektrisch zijn en grotendeels hun eigen energie opwekken”, schetst Oosting. “Fijn Wonen is er trots op deze sociale huurwoningen in Lemelerveld af te gaan leveren. Het is ons eerste project voor VechtHorst én ons eerste project in het Vechtdal-gebied. Dat maakt het voor ons extra bijzonder.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.