Home / / Boer uit Ommen door eigen stier gegrepen

Boer uit Ommen door eigen stier gegrepen

OMMEN – Een 43-jarige melkveehouder uit Ommen is vorige week maandag door zijn eigen stier aangevallen en hierdoor in het ziekenhuis beland.

De boer was bezig met het opruimen van buizen in het weiland en hield de stier, die in het land rondliep, ondertussen goed in de gaten. Het dier kwam echter steeds dichterbij. Geheel onverwacht stond het dier ineens achter hem. Hij werd daarop gelanceerd en twee keer gepakt.

Gelukkig wist de melkveehouder uit de wei te komen, waarschijnlijk dankzij de hond, die hij op dat moment bij zich had. Hij wist zich naar de schuur te slepen, waar zijn neef aanwezig was.

De aanval van de stier heeft de veehouder twee gebroken ribben en een gekneusde long opgeleverd. Na een nachtje in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Hij is blij dat hij het kan navertellen, het had immers vel erger kunnen aflopen. Hij raadt melkveehouders die een stier hebben rondlopen aan altijd zo dicht mogelijk bij de afrastering te blijven, waar een stier niet zo gauw doorheen zal breken.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.