Boek van de Week: ‘Witte dood’ van Robert Galbraith

Waren we vorige week in Zuid-Afrika, deze week gaan we naar Londen en het Engelse platteland. Privé detective Cormoran Strike is nog aan het bijkomen van zijn vorige avontuur als een jongeman zijn kantoor binnenstormt. Billy, de persoon in kwestie, ziet er slecht uit, het lijkt wel een zwerver en psychisch is er ook iets met hem aan de hand. Dat is op de eerste blik al duidelijk. Billy vertelt Strike dat hij als kind gezien heeft dat er een meisje vermoord is en begraven op een terrein van een buitenhuis in de provincie. Hoewel het relaas onsamenhangend is en ook niet erg waarschijnlijk en Billy bovendien in paniek het kantoor ontvlucht, is er toch iets dat Strike triggert om het uit te gaan zoeken. Noem het instinct, noem het nieuwsgierigheid, in ieder geval Strike pakt het op.

Undercover

Robin Ellacott, inmiddels opgeklommen tot Strike’s partner in het detectivebureau heeft zo haar eigen problemen waar ze graag voor wegvlucht. Haar prille huwelijk met Matthew dreigt spaak te lopen, de pijn en het litteken dat ze opliep tijdens haar werk drijven een wig tussen hen. Dat alles houdt ze voor Strike verborgen, stoer verdiept ze zich in de zaak, gaat undercover, vogelt van alles uit. Het valt niet mee het schimmige verhaal van Billy te verifiëren. Strike en Robin belanden in parlementaire kringen, komen in het obscure alternatieve heksencircuit en bij de anarchisten terecht. Overal zijn kleine puzzelstukjes informatie die uiteindelijk naar de verrassende ontknoping leiden.

Puzzel

‘Witte dood’ is inmiddels de vijfde titel in de reeks over Cormoran Strike. Robert Galbraith, pseudoniem van J.K Rowling ( van de Harry Potterboeken) laat je intens meeleven met Robin en Cormoran. De gedetailleerde beschrijvingen van het dagelijkse leven in Londen, het kijkje achter de schermen in het Britse parlement, de mentaliteit van de lage aristocratie op het platteland maken dat deze roman je een kant van Engeland laat zien die je niet dagelijks tegenkomt. Maar bovenal is het een spannende detective met een uitstekend plot, die je ruim zevenhonderd bladzijden laat mee puzzelen met de detectives. En voor wie graag alvast achterin kijkt voordat het boek uit is, daar wordt je niet veel wijzer van!

Het boek ‘Witte dood’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.