4Beat roffelt de trom in het Bostheater van Ommen

OMMEN – Zondagmiddag 4 augustus vanaf 15.00 uur nemen de percussionisten van 4Beat de het publiek mee op wereldreis. De expeditietocht begint in het bostheater van Ommen, gelegen pal onder de top van de Besthmenerberg. Nee, niet een echte tocht natuurlijk. De Rattenvanger van Hamelen komt niet langs. Pappies en mammies hoeven niet bang te zijn, het is maar bij wijze van spreken.

In de show van 4Beat staat trommelen centraal, het verhaal is bedoeld voor kinderen vanaf een jaartje of vijf. Het avontuur begint wanneer twee Nederlandse vriendjes op straat een tas vinden. De inhoud bestaat uit drumstokken. De twee kameraden willen hiermee op hun eigen trommels gaan rammen, maar eenmaal thuis aangekomen zijn de trommels onvindbaar. Het vriendenduo schakelt hulp in van twee andere vriendjes en met zijn vieren gaan ze naarstig op zoek. Het kwartet neemt het publiek in hun zoektocht mee naar de landen waar ze hebben gewoond of waar hun wortels liggen, te weten Curaçao, Turkije, Suriname, Nederland en Senegal. Via flitsende videobeelden en foto’s wordt het publiek meegenomen naar die verre oorden. Zo leren de kinderen van alles over de huizen, straten, markten, rivieren, mensen en dieren uit die verschillende landen.

Met hun eerste programma ‘De kracht van de Trommels’ heeft het ensemble de afgelopen tijd meer dan 120 keer in theaters, scholen en op festivals gestaan! Nu is het tijd voor een nieuw programma, Waar is mijn Trommel?
De vier 4Beat percussionisten gaan in deze energieke en boeiende voorstelling het publiek kennis laten maken met kindermuziek uit vele landen in de wereld. Vanzelfsprekend kiezen ze dan juist de liedjes met bijzondere trommels en swingende ritmes! Maar de show is meer dan trommelen alleen. Drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns Amerika worden gecombineerd met de sounds van de DJ en mystieke, oriëntaalse percussie en zang. Het gevolg is een opzwepende voorstelling, waarbij het publiek al snel in de benen wordt gejaagd.

4Beat bestaat momenteel uit de Surinaamse Dianna Tam, de wortels van Vernon Chatlein liggen op Curaçao, die van Alper Kekec in Turkije en deejay Charlie is een rasechte Hollandse kaaskop.

Gun dat kleine grut een plezier en hup uit de tuinstoel. Kom kijken en meedoen. Profiteer van dit gratis aangeboden muzikale presentje en maak er een leuk uitje van. Er kan in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. Verdwalen is onmogelijk, vrijwilligers van stichting bostheater loodsen elke gast richting feest. Bovendien is het pad naar het Bostheater voorzien van pijlen die in de juiste richting wijzen. Wie toch liever vertrouwt op de TomTom, tikt in: Besthemerberg 1, 7731PB Ommen.

Zie www.bostheaterommen.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.