25.000-ste bezoeker zwembad Gerner

DALFSEN – In het openluchtzwembad Gerner te Dalfsen is afgelopen woensdag om 09.30 uur de 25.000 bezoeker verwelkomt. De gelukkige is Ria Diepman uit Dalfsen. Kassamedewerkster Rebecca overhandigde haar een mooie bos bloemen.

Ria is een van de vaste zwemmers van het openluchtbad. Vrijwel elke dag zwemt zij in het zwembadseizoen een afstand van 20 tot 40 baantjes (van 25 meter). Dit doet zij al bijna 30 jaar!

Het aantal baantjes dat Ria dagelijks zwemt, is niet afhankelijk van de temperatuur van water en buitenlucht, maar enkel van de hoeveelheid tijd die Ria hiervoor heeft. Er moet namelijk nog meer in en om het huis gedaan worden.

Voorheen zwom Ria haar baantjes op een druk zwemtijdstip; namelijk tussen 7.00 en 8.00 uur. Vanwege de vele ‘vroegzwemmers’ moest ze toen vaak slalommend zwemmen. Deze wijze van zwemmen had niet haar voorkeur en daarom heeft zij een rustiger tijdvak – tussen 09.00 en 09.30 uur – gekozen.

In de koudere maanden, als het openluchtzwembad gesloten is, gaat zij wekelijks op de fiets naar het overdekte zwembad in Ommen. Zwemmen is voor Ria een mogelijkheid om actief bezig te zijn en lekker fit te blijven.

Foto: Paul Scholten Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.