Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Herman Wigbels noteerde bij bovenstaande foto “behandeling uitbreidingsplan”, “1964” en “Ommen”. We hebben meer foto’s met deze vermelding, maar alleen deze foto wijkt af qua achtergrond, mogelijk betreft het een wandkleed. Wie helpt ons aan de namen van deze mannen en/of weet om welk uitbreidingsplan het gaat?
Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 41 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Alie Hulleman, Marietje Hulsman, Marian Spin-Schrijver, Bert Huisman, Sally de Jonge, Frits Everts en J. Besten voor de oplossing van het vorig zoekplaatje haw_60798 (twee onbekende mannen en burgemeester Volgers bij officiële plechtigheid in 1969) uit deze reeks: In het midden staat wethouder Bernard Diepman uit Hoonhorst, toen nog namens de KVP in Dalfsen. De man die een hand krijgt van de burgemeester (links) is Hendrik van Ankum. Hij werd op dat moment bevestigd als wethouder van de gemeente Dalfsen, toen nog namens CHU. Hij is dit geweest tot juli 1978. Net voordat hij in augustus afscheid zou nemen, is hij in juli plotseling overleden.
Met dank aan Dana Rovers voor de informatie over het voorlaatste zoekplaatje (week 20, lasser en slijper bij de Pacton in Ommen) uit deze rubriek: “De lasser die bij de Pacton werkte is mijn man Frits Rovers, alleen klopt het jaartal volgens mij niet, dat moet ongeveer 1968 zijn geweest. Hij is vorig jaar september overleden en woonde toen aan de Knuvendijk in lemelerveld. Wij zijn 45 jaar gelukkig getrouwd geweest.”

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_56743 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Hammerweg 10 (7731AK) in Ommen.
Het Zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Tomaro Tape, levert professionele materialen voor het afplakken van diverse ondergronden en verpakkingen.

Lees ook

FC Ommen doet mee aan Beltona Beloften Competitie

OMMEN – Komend seizoen is er weer een BELTONA Beloften Competitie (BBC). FC Ommen is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.