Winst voor korfballers d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN – In Zwolle speelden de korfballers van d’Ommerdieck afgelopen weekend de returnwedstrijd tegen Oranje Zwart 4. De thuiswedstrijd eindigde gelijk 10-10, dus beide teams waren aan elkaar gewaagd. En ook nu was dat het geval: d’Ommerdieck won met 9-11.

D’Ommerdieck begon goed: Martin Alteveer verzilverde een strafworp 0-1. Oranje Zwart kwam gelijk en ging erover 3-1. De aanval van d ’Ommerdieck bleef goed in balbezit en benutte de kansen 3-3 en 3-4. Oranje Zwart maakte gelijk 4-4.

Daarna wisten beide teams weer te scoren 4-5 voor d’Ommerdieck en 5-5 voor Oranje Zwart. De rust ging in met een nipte voorsprong voor d’Ommerdieck 5-6. Bij d’Ommerdieck werd er gewisseld. Jasper Batterink kwam in het veld voor Jasper Ekkelenkamp. Oranje Zwart bracht de stand weer op gelijke hoogte 6-6.

D’Ommerdieck kreeg heel veel kansen en was voortdurend in balbezit. Dit resulteerde in vier doelpunten op rij 6-10. Oranje Zwart bleef goed doorgaan en zette twee nieuwe heren in het veld. Het werd 8-10. Jasper Batterink zorgde voor 8-11. En de eindstand was 9-11.

Doelpuntenmakers: Martin Alteveer 4x, Jasper Batterink 2x, Esther van Dijken, Gerja Eykenaar, Robert Batterink, Astrid Aalbers en Nienke Rijkeboer allen 1x.

Woensdag 5 juni wordt de laatste veldwedstrijd van deze competitie gespeeld. Om 19.30 uur komt Dos Kampen 4 naar Nieuwleusen. Zowel Dos Kampen als Sparta staat bovenaan. D’Ommerdieck staat op de derde plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.