Home / / Winst voor korfballers d’Ommerdieck

Winst voor korfballers d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN – In Zwolle speelden de korfballers van d’Ommerdieck afgelopen weekend de returnwedstrijd tegen Oranje Zwart 4. De thuiswedstrijd eindigde gelijk 10-10, dus beide teams waren aan elkaar gewaagd. En ook nu was dat het geval: d’Ommerdieck won met 9-11.

D’Ommerdieck begon goed: Martin Alteveer verzilverde een strafworp 0-1. Oranje Zwart kwam gelijk en ging erover 3-1. De aanval van d ’Ommerdieck bleef goed in balbezit en benutte de kansen 3-3 en 3-4. Oranje Zwart maakte gelijk 4-4.

Daarna wisten beide teams weer te scoren 4-5 voor d’Ommerdieck en 5-5 voor Oranje Zwart. De rust ging in met een nipte voorsprong voor d’Ommerdieck 5-6. Bij d’Ommerdieck werd er gewisseld. Jasper Batterink kwam in het veld voor Jasper Ekkelenkamp. Oranje Zwart bracht de stand weer op gelijke hoogte 6-6.

D’Ommerdieck kreeg heel veel kansen en was voortdurend in balbezit. Dit resulteerde in vier doelpunten op rij 6-10. Oranje Zwart bleef goed doorgaan en zette twee nieuwe heren in het veld. Het werd 8-10. Jasper Batterink zorgde voor 8-11. En de eindstand was 9-11.

Doelpuntenmakers: Martin Alteveer 4x, Jasper Batterink 2x, Esther van Dijken, Gerja Eykenaar, Robert Batterink, Astrid Aalbers en Nienke Rijkeboer allen 1x.

Woensdag 5 juni wordt de laatste veldwedstrijd van deze competitie gespeeld. Om 19.30 uur komt Dos Kampen 4 naar Nieuwleusen. Zowel Dos Kampen als Sparta staat bovenaan. D’Ommerdieck staat op de derde plaats.

Lees ook

Boek van de Week: ‘Stemmen aan het front’ van Aimie K. Runyan

Ruby Wagner groeit op in Philadelphia. Haar ouders hebben het ondanks hun eenvoudige afkomst goed …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.