Wethouders geven JOOP finishing touch

NIEUWLEUSEN – Met het inkleuren van de naam ‘JOOP’ hebben de wethouders André Schuurman en Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen zaterdag de laatste hand gelegd aan de Jongeren en Ouderen OntmoetingsPlaats (JOOP) op het buitenterrein bij Kulturhus De Spil, dat feestelijk werd geopend en in gebruik werd genomen met het allereerste Spil Midzomer festival.

De wethouders beaamden volmondig de algemene mening van het publiek dat de ontmoetingsplek een schitterend kunstwerk is geworden. ‘Een bijzondere, kleurrijke plek om samen te komen hier in het centrum van het dorp. Ik ben er ontzettend trots op dat dit gerealiseerd is en hoop dat wij elkaar hier nog vaak mogen ontmoeten,’ aldus wethouder Schuurman bij de opening van het buitenterrein.

Voor de JOOP hebben de drie Zwolse kunstenaars Melle, Stefan en Tamme met behulp van graffiti het gedachtengoed van de inwoners over Nieuwleusen proberen te verbeelden. Een team van Saam Welzijn heeft daarvoor eerder dit voorjaar diverse keren de wijk bezocht en inwoners de vraag voorgelegd wat Nieuwleusen voor hen uniek maakt. Veel van de antwoorden zijn terug te vinden bij de JOOP in de vorm van ‘tekeningen’ van oude gebouwen, maar bijvoorbeeld ook van de autorodeo,’ licht Manager Stefan Keijzer het ontwerp van de ontmoetingsplaats toe.

Foto: Geke Lensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.