Wandel3daagse Dalfsen zette met succes Plan B in werking

.

DALFSEN – De organisatie van de Wandel3daagse in Dalfsen nam vorige week een historische beslissing. Wegens de slechte weersvoorspelling werd overgeschakeld naar Plan B. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en ondernemers kon de inhuldiging van de wandelaars zo alsnog doorgaan.

Op donderdagavond heeft het bestuur zich met een drankje bij Nikki’s gebogen over het in werking zetten van Plan B. Vanwege de voorspelde code geel – oranje moest worden nagedacht over veiligheid, maar ook de impact van een Plan B. Er werd een Plan uitgewerkt waarmee het bestuur op vrijdagochtend aan de gang is gegaan. Want één ding stond vast: ook plan B zou een feest worden.

Dat betekende samen met de Trefkoele+ kijken of aanpassen mogelijk was, checken of burgemeester Erica van Lente en Excelsior zouden kunnen. Ook met Theo Feijen als coördinator van de rolstoel-scootmobiel groep was nauw overleg. Na hun, voor de organisatie bevrijdende, akkoord ging Plan B in een hogere versnelling verder. Veel bellen en afstemmen met iedereen die betrokken was.

Heel bijzonder
“En wat hebben we het als heel bijzonder ervaren dat iedereen meeleefde en direct aangaf mee te werken”, laat de organisatie weten. “Men dacht mee en had begrip voor deze mogelijke wending en hoopte met ons dat de aangegeven weersverwachting zou afwenden.”

Pas om 16.00 wilde de organisatie definitief beslissen, omdat het weer zo veranderlijk is in Nederland. Dat betekende voor iedereen hopen op het oorspronkelijke plan, maar ook klaar staan om Plan B tussen 16.15 en 17.45 echt uit te rollen als de organisatie een app zou sturen of zouden bellen. “En daar zaten we om 15.45 op een zonovergoten kerkplein. Het voelde onwerkelijk dat we ons moesten buigen over Plan B, want het weer… Het was zo stralend, maar de code zo dreigend. Iedereen heeft het gemerkt: vanuit veiligheidsoverweging hebben we gekozen voor Plan B.”

“Ongelofelijk”
“Iedereen wist wat hij of zij moest doen en wat ging dat super! Alsof we al vaker als dorp dit hadden moeten doen, ongelofelijk. Om 17.45 waren we er klaar voor om de verzamelde de lopers voor alle afstanden te ontvangen bij Hal 1 van de Trefkoele+.” Daar stond Excelsior klaar om hen feestelijk te begroeten. Hier was ook Wim Ulkeman aanwezig die interviews hield met de voorzitter van de wandel3daagse en de burgemeester en hij praatte de prijsuitreiking aan elkaar. Bij de ingang van Hal 1 kreeg iedereen zijn medaille, taart en ranja. Ook een appel voor de terugweg ontbrak niet. Na een swingend begin op de muziek van de Snollebollekes, werd over gegaan naar de prijsuitreiking.

Aansluitend ging het gezelschap op weg naar verzorgingshuis Rosengaerde om daar ook de medaille uitreiking te doen. Maar liefst 110 scootmobiel rijders, rolstoelgebruikers en begeleiders deden mee vanuit Rosengaerde, een ongekende hoeveelheid deelnemers die allen hebben beloofd volgend jaar weer mee te doen.

Medailles
Theo Feijen sprak zijn dank uit en werd toegesproken door Renate om hem te bedanken voor al zijn inzet. Hierna reikten Theo en Erica van Lente de medailles uit en werden er foto’s gemaakt en was er tijd voor een persoonlijk praatje. De vrijwilligers konden een present uitkiezen. Het was een gemoedelijke, gezellige uitreiking.

Het bestuur van de wandel3daagse en Theo Feijen willen alle vrijwilligers, verkeersregelaars, EHBO, de fotograven en muziekkorpsen bedanken voor hun inzet. Ook gaat speciale dank uit naar alle locaties die hun terrein hebben opengesteld voor de traktatiepunten. “Door al het enthousiasme en betrokkenheid is ook deze editie van de wandel3daagse een groots evenement geweest. Dank allen!”

Foto’s: Johan Bokma

Meer foto's

.
.
.
.
.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.