Voetbal regio Dalfsen

Twee Dalfser teams, te weten SV Nieuwleusen en v.v. Lemelerveld, speelden afgelopen weekeinde voor promotie naar een hogere klasse. Helaas lukte het beide teams niet om promotie af te dwingen. SV Nieuwleusen verloor in Groningen en Lemelerveld verloor in de slotminuut van een tweede klasser uit Sneek.

SV Nieuwleusen verliest van VV Omlandia

In het verre Ten Boer, een plaatsje ten oosten van Groningen, ging SV Nieuwleusen hard onderuit in de strijd om een plaats in de tweede klasse. Met een 3-0 verlies tegen VV Omlandia op zak gingen de spelers en de vele meegereisde supporters weer terug naar Nieuwleusen. In de beginfase van de wedstrijd deinde het spel op en neer met wat schietkansjes voor beide ploegen. Een enkele maal werd Nieuwleusen verrast met een dieptebal door het centrum. Zo werd in de 21e minuut de spits van Omlandia weggestuurd, die deze wel heel grote kans kinderlijk verprutste. Oog in oog met keeper Tim Hoogenkamp vergat hij de trekker over te halen en schoot de bal recht in de handen van de keeper. Aan de andere kant was het Wouter Tabbers, die vandaag niet gelukkig was in zijn doelpogingen. Of de schoten mistten doel of de uitstekend keepende Wim Beukema lag in de weg. Nieuwleusen kwam in de eerste helft verder bijna niet bij het doel van de tegenpartij, mede door niet bezette vleugels of opkomende backs. Het centrum van Omlandia had geen enkele moeite met deze vorm tactiek. In de 38e minuut was het Ferry Knol van Omlandia die de 1-0 op het bord liet verschijnen. In een scrimmage voor het doel was hij wel resoluut, in tegenstelling tot enkele verdedigers en schoof de bal langs Hoogenkamp. Na de hervatting had trainer David Leeuw zijn team zo aangepast dat er wel meer druk naar voren werd uitgeoefend. Vasse kwam dieper tussen de spitsen te spelen en Reinier Meijerink vlak achter het trio. Zo werd de druk op het doel van Omlandia flink opgevoerd, wat resulteerde in enkele goede kansen. In de 46e minuut was het Thomas Huzen die van dichtbij de keeper op zijn weg vond. Enkele minuten later loste Meijerink een schot die in de kruising zou verdwijnen. Zou, want het was wederom Kromdijk die zijn ploeg redde door de bal uit de kruising te tikken. Ook Tabbers kon met enkele goede schoten de keeper niet passeren. Bij een zeldzame uitval van Omlandia in de tweede helft, die zich louter op het verdedigen richtte was het Kees van der Wolde die de 2-0 binnenschoot. Keeper Hoogenkamp beoordeelde een vrije trap vanaf de zijkant niet goed, zodat deze éénvoudig bij de eerste paal binnenviel. De aansluitingstreffer lag enkele minuten later op de voeten van Rick Jansen, die vanaf één meter voor het doel tegen de voeten van keeper Beukema schoot. Ruben Doornkamp zette Omlandia vlak voor tijd nog op 3-0. Hiermee was het verzet van Nieuwleusen definitief gebroken. Het niveau van de tweede klasse is op dit moment nog te hoog gegrepen voor de mannen van de afscheid nemende David Leeuw. Een uitdaging voor de nieuwe trainer Jeroen Elzinga om in het nieuwe seizoen zijn team wel naar dit niveau te tillen.

Er was veel strijd in de wedstrijd tussen Lemelerveld en het Friese LSC 1890. Helaas verloor de ploeg van Richard Smit en speelt Lemelerveld ook het komende seizoen in de tweede klasse.

Lemelerveld verliest in slotminuut

Lemelerveld speelde thuis tegen LSC 1890 uit Sneek voor een plek in de eerste klasse en verloor met 1-2. Lemelerveld eindigde als tweede en de tegenstander uit Sneek uit een andere klasse op een vijfde plek. Beide ploegen pakten een periode titel. LSC was een onbekende tegenstander voor de ploeg van Richard Smit. LSC begon voortvarend aan de competitie en won in de eerste acht wedstrijden vijf maal. Van de laatste negen wedstrijden was er slechts tweemaal winst en kende deze tegenstander een mindere periode. Het verhaal van Lemelerveld is wel bekend. Deze ploeg eindigde achter kampioen s.v. Dalfsen op een tweede plek. Lemelerveld begon goed aan de wedstrijd. Het zette druk en had een aantal mogelijkheden om de score te openen. Na een half juichte het publiek. Jordy Lugtenberg schoot de bal hard tegen de touwen maar de scheidsrechter had hands geconstateerd dus ging het feest in het veld en op het drukke terras niet door. Dat gebeurde pas vlak voor rust wel. Uit een goed genomen corner kopte Joey Nijenkamp knap binnen. Ruststand 1-0. Na de hervatting kwamen de Friezen goed uit de kleedkamer en zetten Lemelerveld enigszins onder druk. Toch waren de beste kansen voor de thuisploeg. Met nog een half uur op de klok ging Lugtenberg alleen op de keeper af. Helaas voor hem en heel Lemelerveld speelde hij de bal te ver voor zich uit en werd deze een prooi voor keeper Jesse van Sermondt. Lemelerveld voelde de druk komen en liep enigszins achteruit. Kort erna viel de gelijkmaker. Een voorzet werd door de verdedigers niet goed verwerkt en de Sneeker spits kon in een leeg doel schieten. De wedstrijd kabbelde, mede door het warme weer, gestaag naar het einde. Beide ploegen dachten al aan een verlening. Maar een minuut voor tijd werd de wedstrijd alsnog beslist in het voordeel van LSC. Na een rake kopbal gingen de koppies bij de thuisploeg omlaag. De tijd was te kort om de schade te herstellen. Eindstand 1-2. Er had voor Lemelerveld meer ingezeten. Maar helaas krijgt men niet altijd wat men misschien wel verdiend. Lemelerveld speelt ook het komende seizoen in de tweede klasse. In de geschiedenis speelde Lemelerveld nog nooit in de eerste klasse. Het zou mooi geweest zijn, zeker ook met het oog op het 75- jarig jubileum dat in 2020 wordt gevierd. Maar de tweede klasse is ook mooi zei een fervente toeschouwer die naast uw verslaggever stond en de gehele wedstrijd riep. ‘Er moet meer ‘bocht’ aan de voorzetten worden gegeven. Maar ja, de beste stuurlui…

Verslag/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.