Visdetaillisten schitteren tijdens 58e Nationale Haringpartij

.

DALFSEN – Visspeciaalzaak Dalfijn uit Dalfsen heeft de regio vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd op Kasteel De Haar

Zeven uitverkoren visdetaillisten toonden woensdag 19 juni de fijne kneepjes van het vak tijdens de 58e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van het land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de nieuwe haring voor zo’n 750 topgasten te bereiden en te presenteren. Terwijl de onweersbuien dreigend over de kasteeltuin trokken, streden de visdetaillisten onvermoeibaar om de mooiste haringpresentatie en uitstraling van hun kraam. Visspeciaalzaak Dalfijn uit Dalfsen was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd en sleepte vol trots de tweede prijs in de wacht.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op originele wijze zijn eigen streek. De enthousiaste jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Janny van der Heijden (culinair publiciste en presentatrice), jurylid Souad El Markhous (directeur Aannemersbedrijf De Combi Amsterdam en winnares van de EZVN Award 2018) en jurylid Aleid Wolfsen (voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens). Onder de haring happende gasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

Visspeciaalzaak Dalfijn heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. Het kan niemand zijn ontgaan dat het team van Dalfijn elke dag met verse vis vanuit de woonplaats Spakenburg naar de winkel in Dalfsen komt. De haringkraam was namelijk volledig aangekleed in Spakenburgse sferen. Met een filmpje en panorama van de haven, een uitvergroting van het Spakenburgse volkslied en een waslijn met boeren kielen en zakdoeken. Naast de bijzondere haringhapjes werden de gasten ook getrakteerd op een stukje Spakenburgse koek en kenmerkende Jan Hagel koekjes, op een schaaltje in de traditioneel ingerichte huiskamer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.