Virtuoos kabaal van Cesar en Jan in De Stoomfabriek

DALFSEN – Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni staan Cesar Zuiderwijk en Jan Wolfkamp wederom in het theater aan de Vecht. Nieuwe wijn in oude zakken zeker? Absoluut niet! Ze vernieuwen zich constant, hebben zichzelf weer opnieuw uitgevonden. Prachtig en virtuoos kabaal gegarandeerd.

Cesar Zuiderwijk en Jan Wolfkamp, samen goed voor bijna honderd jaar podiumervaring. Twee topmusici, in de regio bekend van hun avondvullende percussiepektakels in het eerste seizoen van Theater De Stoomfabriek. Cesar Zuiderwijk maakt al 49 jaar deel uit van de Golden Earring, de oudste (1961) en meest succesvolle rockband van Nederland. Daarnaast is hij docent, geeft masterclasses en stond hij met 2000 drummers op het Scheveningse strand. Na afloop was hij zichtbaar ontroerd. Dat was een andere ontroering dan toen hij in 1999 in de Bosnische stad Mostar drumles gaf aan kinderen die door de oorlog waren getraumatiseerd.

Cecar en Jan kennen elkaar al een eeuwigheid en van haver tot gort. Muzikaal zijn ze aan elkaar gewaagd, al bewegen ze zich op verschillende muzikale speelvelden. Cesar is van de stuwende rockgrooves en knallend drumwerk, klankenmaker Jan van de groovy loops, elektronische drums, trommels en percussie.

Dalfsenaar Jan Wolfkamp is én theaterman én een geluidsgevoelsmens. Hij speelde met Robert Long, Jenny Arean, Ernest Beuving en de Greg Howard Band. Aan die gezamenlijke optredens bewaart Jan Wolfkamp – die ook in Amerika speelde – warme herinneringen. Tijdens zijn studie klassiek slagwerk aan het conservatorium werd Jans passie voor de elektronische drums aangewakkerd. Hij was een van de eerste Nederlandse musici die daarmee experimenteerde. Uit die tijd stamt zijn cd Pads Alloud (Spotify). Dat hij een geluidsgevoelsmens zie je ook aan zijn setup, “mijn ‘drumkitchen”, zoals hij zelf zegt. Een combinatie van een drumset met (hand)percussie, gekke, bijzondere geluiden en natuurlijk de elektronische drums en loops.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni komen poëzie en rock samen in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 19 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.