Verkeersmaatregelen 29 juni Makelaar Bouwman Bissinghrun

Belangrijke informatie voor bewoners en bedrijven van het centrum en de wijk de Laarakkers.

Het parcours en de binnen gelegen wegen zijn tijdens het evenement deels afgesloten. De organisatie doet haar uiterste best om de verkeershinder te beperken, maar om de veiligheid van de lopers en bezoekers te garanderen ontkomt de organisatie er niet aan om dit gebied deels af te sluiten.

Het gebied rond en binnen het parcours wordt op zaterdag 29 juni 2019 tussen 16.00 en circa 23.00 uur deels afgesloten voor verkeer. Er gelden diverse verkeersmaatregelen.

Het deels afgesloten gebied wordt omsloten door de volgende wegen en straten:

  • De Vechtkade, de Markt, de Voormars en de Baron van Fridaghstraat zijn afgesloten voor verkeer.
  • Verkeer op de Chevalleraustraat wordt begeleid door verkeersregelaars.
  • De Bouwmeesterstraat en de Smitstraat tussen de Bouwmeesterstraat en Schurinkstraat is afgesloten voor verkeer.
  • De Julianastraat is eenrichtingsverkeer vanaf de Vechtbrug.

De organisatie adviseert bewoners binnen en aan het genoemde gebied, die tijdens de afsluiting hun auto nodig hebben, vroegtijdig de auto buiten het afgesloten gebied te parkeren.

Vanaf 16.00 uur start de organisatie met het plaatsen van de afzettingen aan het parcours. Dit kan enige verkeershinder geven. Het parcours is dan afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. De verkeersmaatregelen worden op borden en tekstborden aangegeven.

Tijdens de Makelaar Bouwman Bissinghrun is het centrum en de wijk de Laarakkers bereikbaar op de volgende wijze:

Verkeerssluizen en Voetgangersoversteekplaats op het parcours:

Om het centrum en de wijk de Laarakkers te bereiken zijn op het parcours een aantal verkeersluizen gemaakt voor bewoners van de wijk en hulpdiensten welke geregeld worden door verkeersregelaars op de volgende locaties:

  • Voor bezoekers van het centrum, Jumbo en deelnemers op de markt t.h.v. de apotheek is een oversteekplaats. Deze is uitsluitend voor voetgangers.
  • Voor verkeer in en uit de wijk en het centrum het kruispunt Sandbergstraat/Baron van Fridaghstraat. Eenrichtingsverkeer Sandbergstraat  is tijdens het evenement opgeheven.
  • Voor verkeer in en uit de wijk en het centrum de splitsing Chevalleraustraat/Nering Bögelstraat.
  • Voor verkeer in en uit de wijk en het centrum Kruising Julianastraat/Dr. A.C. van Raaltestraat.

Parkeergelegenheid

Voor de deelnemers, bezoekers van het evenement, centrum en de Jumbo is er parkeergelegenheid op de parkeerplaats en het veld aan de Voormars. Te bereiken via de Dikkerstraat.

 

Op bijgaande foto een plattegrond van het centrum van Ommen en de wijk ‘de Laarakkers’. De blauwe lijn is het parcours van de Makelaar Bouwman Bissinghrun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.