Uit Hei en Dennen: Verdriet

Arme Groningers, alweer een aardbeving die de grond deed trillen en huizen liet scheuren. Ging VVD minister (K)wiebus met smartelijke trek om de mond verkondigen dat hier wederom een forse aardbeving had plaats gevonden, zodat de bevolking zich in ieder geval gehoord en begrepen voelde? Tuurlijk niet, het betrof hier volgens hem toch slechts een “bevinkje”. Dat was natuurlijk een versprekinkje van hem, ja, hoe vaak verklein je een woord ook, toch? Gaan we daar serieus over zeuren? Stelletje muggenzifters. O, onze minister van Economische Zaken kan het allemaal zo elegant oplossen.
Eigenlijk moeten politici geschoold worden in het positief brengen van negatief nieuws. Dus dat er wel degelijk een schuur was gevonden, zonder ook maar één scheur. Wij hebben hier op de zandgronden gemakkelijk praten hè, maar om ons toch wat treurnis te bezorgen is men op de Lemelerberg honderden bomen gaan rooien. Ja, dat moest. Van wie? Van Brussel, Waarom? Nou, dat hadden wat vestzakheren daar bedacht. Ja hoor eens, die ambtenaren zitten daar niet voor de kat z’n viool hè!
En nog interessanter…..ook de zuurstofrijke grond wordt afgeschraapt. En weet U wat daar weer achter zit? Lees en huiver “dan komen beestjes misschien terug, die er niet zijn”. Is dat mooi of mooi? Ook het uitzicht wordt verbeterd. “Want dat werd jaren lang gehinderd door al die bomen”.

Het is natuurlijk om alles bij elkaar te janken. De wolf terug, en hoera, er is al een “stelletje” gespot. Eten ze schapen? Alleen als ze niets beters kunnen vinden. Dus niet dat u denkt dat die wolven daar debet aan zijn, want als wij onze kinderen bij gebrek aan geld niet kunnen voeden, gaan we ook muiten. Er wordt in deze omgeving veel hout verstookt, dat merk ik aan de vele schoorsteenpluimen en de (verrukkelijke) geur. Die dan wel weer schadelijk is voor onze longen.
Maar dat zijn sigaretten en sigaren ook. Of helium inhaleren, dat leidt tot letsel of nog erger, de dood. Het valt me trouwens op, dat tegenwoordig bij ingangen van ziekenhuizen steeds minder patiënten een sigaretje staan te roken terwijl ze zich vasthouden aan hun zuurstofstandaard. Het ziet er zo tegenstrijdig uit.

Over ziekenhuizen gesproken, de alleraardigste cardioloog die mijn hart zo ter harte gaat! Ik kreeg een hartelijke uitnodiging om een uitgebreid hartonderzoek te ondergaan. Dus, fietsend met benopt bloot bovenlijf en aan mijn armen en benen een aantal meetinstrumenten.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.