Uit Hei en Dennen: Vakantieplannen

Eigenlijk heb ik nooit uitgezien naar een vakantie, ook als kind niet. Helaas waren mijn ouders zeer ondernemend en vertrokken wij iedere zomer naar onbestemde oorden in verre landen. Wij maakten kennis met bewoners en gebruiken in deze landen. Het enige wat mij opviel waren de vele gigantische griezelige insecten waar ik enorm bang van was. Wij aten in kleine restaurantjes meestal een origineel gerecht, waarbij je moest afwachten of het ook lekker zou zijn. Het zag er dus nooit smakelijk uit hè. Veel groen blad met onbestemde soorten vlees of vis. Wij dienden als kinderen tevreden te zijn met wat de buitenlandse pot zou verschaffen. Die pot bleek nooit te bestaan uit frites, appelmoes en een gehaktbal. Nu werd dat thuis ook niet geserveerd, maar daar was het gebodene in ieder geval herkenbaar.

Ik was gewend (ook)in vreemde oorden de leidende rol te hebben. Men vertrouwde blind op mijn kennis van vliegreizen, hotels, bezienswaardigheden, concerten en evenementen. Ik liep voorop en werd trouw gevolgd door de dochters, vrienden en vriendinnen. Zij bekeken geen enkele plattegrond of boekje met bezienswaardigheden, welnee, zij lieten zich door mij naar de diverse exclusieve plekken brengen. Vliegtuig, bus, trein, boot of taxi, ik regelde dat allemaal graag. En nu? Mijn leidende rol is overgenomen door doortastende verloofde, die op zijn manier onze vakanties regelt. Waarom ik dat uit handen liet nemen? Hij kan mijn manier van reizen regelen niet waarderen. In New York, waar ik vele malen was geweest ontnam hij mij al snel de plattegrond van de stad. Hij was nooit eerder in New York geweest, maar wist binnen vijf minuten hoe Manhatten in elkaar stak en we van 5th avenue op Time Square moesten komen. Ik gokte nog op gestuntel onderweg, maar nee hoor, wij liepen in één streep naar het geplande doel! En tja, dan moet je toch je meerdere erkennen.

Al 10 jaar ben ik dus gewend aan zijn manier van het regelen van vakanties. Ik bekijk geen enkele plattegrond, welnee, de app geeft aan hoe wij het snelst van A naar B komen. Zijn we in een museum of andere bezienswaardigheid , dan wacht ik op het woordje “Nou”,wat betekent dat hij het wel gezien heeft en we wat hem betreft iets anders kunnen doen. En om weer de leidende rol op me te nemen? Dan moet ik wel heel goed voor de dag komen hè.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.