Home / / Theaterstuk ‘What If…’ hoogtepunt Week van de Jonge Mantelzorger

Theaterstuk ‘What If…’ hoogtepunt Week van de Jonge Mantelzorger

DALFSEN – In de week van 3 tot en met 9 juni vond in Dalfsen de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Een week waarin zichtbaarheid en (h)erkenning van kinderen die opgroeien met zorg thuis centraal staat. In deze week heeft het mantelzorgteam van Saam Welzijn alle achtste groepen van de basisscholen in de gemeente Dalfsen uitgenodigd om ‘What If…’ te komen bekijken in de Stoomfabriek. Mede door de Wilhelmus Frijling Stichting kon de jeugdvoorstelling naar Dalfsen gehaald worden en kon de voorstelling in dit prachtige theater plaatsvinden. Ongeveer 110 kinderen hebben samen met hun leerkrachten de dynamische, muzikale theatervoorstelling bekeken.

Wat als jij na school niet af kunt spreken omdat je voor je zieke broertje zorgt? Wat als jij je moeder eten geeft in plaats van andersom? Wat als jij in de gaten houdt of je vader niet teveel drinkt? Wat dan? De theatervoorstelling ‘What If…..’ liet de kinderen ervaren hoe het is om jonge mantelzorger te zijn.

De voorstelling maakte de kinderen en hun leerkrachten bewust van dilemma’s en zorgen waar jonge mantelzorgers mee te maken krijgen.

Lees ook

Boek van de Week: ‘Stemmen aan het front’ van Aimie K. Runyan

Ruby Wagner groeit op in Philadelphia. Haar ouders hebben het ondanks hun eenvoudige afkomst goed …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.