Team D211 haalt 27.500 euro op met Alpe D’HuZes

DALFSEN – Team D211, met onder andere Dalfsenaren Luuk en Geert Jan Schaapman en Nieuwleusenaar Marcel Brasjen, heeft maar liefst 27.500 euro opgehaald met de actie Alpe D’Huzes.

Donderdag 6 juni om 04.30 uur klonk in Le Bourg d’Oisans het startschot voor de 14e editie van Alpe D’HuZes. Het evenement waarin geld wordt ingezameld om onderzoek naar kanker mogelijk te maken. In de zomer van 2018 besloten de kameraden Luuk Schaapman en Marcel Brasjen zich in te schrijven voor de editie van Alpe d’HuZes 2019.

Nadat Marcel Brasjen in 2014 voor het eerst deelnam, richtte hij in 2015 samen met zijn kameraad Gerco Vasse (in 2016 deelnemer, nu soigneur) het Team D211 op. Sindsdien werd maar liefst 68.500 euro door hen ingezameld. Luuk Schaapmans zoon Geert Jan (17 jaar, goed voor maar liefst 2 beklimmingen) nam dit jaar eveneens deel aan Alpe D’HuZes.

Vriespunt
Bij de start van het evenement was het in het dal 7 graden, maar op de top aangekomen bleef de temperatuur amper boven het vriespunt. Het dorp Alpe D’Huez boven op de berg was in nevelen gehuld. In de loop van de dag trok de mist weg en werd onderaan de alp de 25 graden gehaald. Veel drinken en eten was essentieel. Uiteindelijk hebben Luuk Schaapman en Marcel Brasjen de Alpe d’Huez (gemiddeld stijgingspercentage 8 procent) zes keer beklommen en afgedaald.

“Een imponerend lint van fietsers dat in het donker de Alpe d’Huez op rijdt. Kaarsen in iedere bocht ter nagedachtenis van de slachtoffers van kanker maar ook taferelen die je herkent vanuit de Tour de France”, aldus Brasjen. De voorlopige opbrengst van het evenement is 11,8 miljoen euro. Een bedrag dat nog zal stijgen omdat men nog steeds kan doneren via de site van Alpe d’HuZes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.