Summerschool bij De Barones

Vrouwen van Nu blijven actief in de zomer

DALFSEN – Het Provinciaal Bestuur (PB) van Vrouwen van Nu is druk bezig met de voorbereidingen van Summerschool 2019. Deze zomerse ontmoetingsdag wordt op woensdag 24 juli gehouden bij De Barones in Dalfsen. Op het programma staat onder meer een lezing van verhalenvertelster Cora Hoorn en een workshop bonbons maken.

‘Summerschool werd in 2018 voor het eerst gehouden op basis van de constatering dat veel dames de zomer (te) lang vonden en behoefte toonden aan een activiteit,’ vertelt bestuurslid Janny Prins. Met Anrie Rozendal en Alice Brinkman vormt zij momenteel het driekoppige PB. ‘We wilen het bestuur graag met een paar dames uitbreiden, maar zijn er nog niet in geslaagd om daarvoor geschikte kandidaten te vinden,’ aldus Prins. Over Summerschool is ze meer dan enthousiast. ‘Bij de eerste editie in 2018 deden zo’n zestig dames uit heel Overijssel mee. Voor dit jaar zijn de eerste aanmeldingen ook alweer binnen. We gaan er samen een mooie dag van maken.’

Summerschool 2019 begint op 24 juli om 9.30 uur met een inloop bij Restaurant en Hotel De Barones aan de Gerner Es 5a. Het officiële programma begint om 10.00 uur met een openingswoord en aansluitend een korte inleiding over de geschiedenis van De Barones. Daarna komt Cora Hoorn aan het woord onder het motto: Mensen Maken Verhalen, Verhalen Maken Mensen. Na de lunchpauze verzorgt Ronald Reuvekamp van Chocolaterie Reuvekamp uit Dalfsen een workshop bonbons maken met om 15.00 uur een High Tea. De dag wordt om 16.00 uur formeel afgesloten met een dankwoord. Vrouwen van Nu die mee willen doen aan Summerschool moeten zich voor 12 juli opgeven via email: info@vrouwenvannuoverijssel.nl of telefonisch via 06 40504183.

Tekst/foto: Geke Lensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.