Studenten Deltion College ontwikkelen unieke chocoladetruffel voor Anjerpunt Hoonhorst

HOONHORST – Deltionstudenten van de opleidingen Bakkerij & Patisserie hebben een unieke chocoladetruffel ontwikkeld voor Stichting Anjerpunt Hoonhorst. Een leerzaam project waarbij studenten het Hoonhorster Klapmutsje, een vlierbloesemlikeur dat het Anjerpunt verkoopt, verwerkt hebben in een chocoladetruffel.

Begin dit jaar zijn de studenten van start gegaan met het ontwikkelen van de truffel. “Allereerst maakten we een bonbon waarin we een klein beetje van de likeur verwerkten. Hierin kwam de smaak van de likeur alleen nog niet duidelijk naar voren.”, aldus een Deltionstudent. Vervolgens hebben de studenten geëxperimenteerd met verschillende vormen, samenstellingen en ingrediënten. Uiteindelijk werd het een chocoladetruffel met een subtiele vlierbloesemsmaak. De chocoladetruffel, bestaande uit melkchocolade, room en het Hoonhorster Klapmutsje, beschikt over een roze buitenkant gemaakt van roze poedersuiker. Deze kleur komt overeen met het logo van het Anjerpunt Hoonhorst.

Op maandag 8 juli om 10.00 uur is er de mogelijkheid om deze bijzondere truffel, tijdens de officiële lancering te proeven op het Deltion College, op de eerste etage van Gebouw Wit, ruimte 1.001. Ook kan er een kijkje worden genomen in de bakkerij/chocolaterie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.