Stefan, Jeroen en Annika gaan voor avontuur: ‘Mooier dan een week zuipen in Albufeira’

Drietal rijdt  Budapest- en Scotland Rally

OMMEN – De studenten Annika Bakhuis (23) uit Marle, Jeroen Boessenkool (21) uit Dedemsvaart en Stefan Daalhuizen (21) uit Stegeren vormen samen het Team ‘Van het padje af’. Komende zomer doen ze met hun barrel, een kleurig gepimpte Volvo, een week mee aan twee rally’s: op 12 juli de Budapest Rally en in augustus de Scotland Rally.

“Je komt jezelf wel tegen op deze vakantie, “ vertelt Annika. “Ik ben gewend om best wel luxe op vakantie te gaan. In huisjes, je hebt alles bij de hand. Met kamperen heb je dat gewoon niet.” “Je leert er veel van,” vindt Jeroen. “Nu móet je wel… Anders heb je niks, als je zelf niks doet.” Dat vindt Stefan ook. “Je komt best wel dicht bij de mensen, omdat je opdrachten moet doen. Dan móet je ze wel aanspreken.”

Ze doen er een week over om er te komen en weten van te voren niet waar ze langs moeten. Per dag rijden de teams zo’n 400 kilometer. Ze slapen op campings in meegebrachte tentjes. Iedere morgen krijgen ze een nieuwe route met opdrachten. Het gaat er om, welk team de meeste punten binnenhaalt. Dit jaar is de prijs een leenauto, die je een jaar lang mag gebruiken. Een Trabant (Budapest rally) of een Mini Cooper (Scotland Rally) Alleen de benzinekosten zijn dan voor jezelf.

Vorig jaar naar de Noordkaap heeft Team Van het padje af gewonnen: een beker en een geldprijs. Door dit artikel kunnen ze voor de komende rally’s alvast punten noteren. Jeroen zegt: “Zo’n reis is heel gezellig. Mooier dan een week zuipen in Albufeira….” Annika vertelt: “Je leert nieuwe mensen kennen. Het zijn leuke groepen, heel gemoedelijk.”

Stefan vindt een belangrijk punt van dit soort vakanties dat je er veel ervaring opdoet. “Je ziet veel meer. Je leert een beetje topografie en heel veel over cultuur. We doen het voor de lol en leren elkaar hierdoor beter kennen. En ook anders kennen, omdat je twee weken bij elkaar op de lip zit.”

“Onze ouders vinden het ook heel leuk. ‘Dat moet je doen,’ zeggen die. We krijgen ook heel veel reacties van buitenaf. Mensen volgen ons ook via onze Facebookpagina. Door Jeroen zijn we op dit idee gekomen.”

Jeroen: “Ik ben in 2017 ook geweest. Met een kameraad. Ik werd 18, haalde mijn rijbewijs en ging mee naar de Baltische Staten. We hebben nu nog steeds dezelfde auto. Dit jaar hebben we een bench op de auto gemonteerd. Daarin vervoeren we een dino, die we tijdens de Scotland Rally terug gaan brengen naar Loch Ness. Je weet wel. Van het monster van Loch Ness…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.