Station tot Station Loop sfeervol spektakel

DALFSEN/OMMEN – De Station tot Station loop was bij de start van de inschrijving binnen enkele uren volgeboekt. Mede in verband met het goede loopweer was de 12e editie vorige week woensdag wederom een groot succes. De ruim 1500 deelnemers werden om 19.30 uur bij het station in Ommen weggeschoten door burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen.

Bijna alle deelnemers maakten van de mogelijkheid gebruik om vanaf het finishpunt in Dalfsen gebruik te maken van de trein richting Ommen.
De lopers liepen via de molen in Vilsteren richting Hessum over het erf van oud-wethouder Von Martels richting de Markeweg en de dijk naar het station in Dalfsen. Het parcours bestond bijna geheel uit verharde en voor een klein gedeelte semi-/onverharde wegen.

Bij de Vilsterse molen stonden traditiegetrouw de Stuwzangers. Na binnenkomst van de eerste loper, binnen het uur, was het na ruim een half uur topdrukte bij Grand-café Het Oude Station. De grote meute kwam toen over de meet.
Winnaar werd William van Eeken van ACO van Elderen in een tijd van 54.49. Het parcours record staat op naam van Zwollenaar Arne Mulder met een tijd van 51.53 gelopen in 2014. Als tweede eindigde Jan Schra BB-lopers (55.24) en als derde finishte Robert Gerritsen ( 56.53). Bij de dames was Saskia de Vries-van Vugt ( Driebergen/Rijsenburg) de snelste met een tijd van 1.01-17. Yvonne Meijer van ACO van Elderen werd tweede. Zij liep de afstand in 1.03.43. Derde werd Hellen Berger- de Vries (103.51) van BB-lopers. Beste Dalfsenaar was Ralph Schepers, hij liep een tijd van 59.55. De overall winnaars van zowel bij de mannen als de vrouwen kregen een envelop plus de bloemen uitgereikt.

Ieder jaar wordt door de organisatie een bedrag beschikbaar gesteld aan een goed doel. De winnaars mogen kiezen uit de door de organisatie geselecteerde goede doelen. Bovenop het vaste bedrag wordt er ook nog eens 1 euro per deelnemers aan toegevoegd. De uitslagen van deze editie zijn te vinden op www.stationloop.nl. De Station tot Station Loop wordt elk jaar georganiseerd op de laatste woensdag in mei, in 2020 op 27 mei.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.