START racing rijdt mee tijdens TT in Assen

Danny van der Sluis van START tijdens TT-weekend

NIEUWLEUSEN / ASSEN – START racing uit Nieuwleusen maakt dit weekend haar opwachting tijdens het TT-weekend. Danny van der Sluis zal met zijn ten Kate Honda CBR 1000 SP2 meerijden in de Tourist Trophy Nations Cup.

De Tourist Trophy Nations Cup is een nieuw initiatief waarin vijf rijders uit één land de strijd aangaan met rijders uit andere Europese landen. Nederland heeft voor deze cup drie ijders afgevaardigd met een 1000 cc motor en twee rijders op een 600 cc fiets. Naast Danny van der Sluis rijden ook Nigel Walraven en voormalig START-coureur Pepijn Bijsterbosch uit Wapenveld mee op een 1000 cc motor. Vasco van der Valk en Rob Hartog maken het vijftal compleet op een 600 cc.

Het is voor van der Sluis de eerste keer dat hij in actie komt op het circuit tijdens het TT-weekend. “Super, ik sta aan de goede kant van het hek”, was zijn eerste reactie toen hij het nieuws dinsdagavond hoorde. “In plaats van kijken zelf mee doen. Erg blij mee, te meer omdat we het niet meer verwacht hadden.”

De race begint met de spectaculaire ‘Le Mans start’, waarbij de rijders in de sprint de baan oversteken naar de motor die aan de overzijde opgesteld staat. “De start is normaal niet mijn sterkste punt, een ‘Le Mans start’ is voor mij iets makkelijker, dat is wel mooi”, lacht de coureur die al druk bezig is met het team om alles tot in de puntjes te regelen.

Aan het eind van de race over zestien ronden wordt er zowel een landen- als individueel klassement opgemaakt. Vrijdag worden er twee kwalificaties verreden, de eerste om 12.35 uur en de tweede om 16.50 uur. De wedstrijd gaat zaterdag 29 juni om 17,30 uur van start.

Foto: JTS fotografie Jan Timmerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.