Home / / Bekende rode beuk in Dalfsen geveld door storm

Bekende rode beuk in Dalfsen geveld door storm

ANKUM – Menig toeristische fietser en de vele scholieren die dagelijks naar school in Zwolle fietsen of een rondje stuw deden zullen hem missen. Parmantig stond hij naast twee grote kastanjebomen op het erf van de familie Schrijven Broekhuizen. De grote imposante rode beuk is niet meer.

Het was vorige week dinsdag code geel, maar niemand had dit verwacht. De boom stond randje erfafscheiding bij de familie Schrijver. Volgens de eigenaar werd de boom circa 1980 geplant en was absoluut niet ziek, maar doordat het volop in blad stond was het niet bestand tegen enkele sterke rukwinden.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.