Rick: Sesamstraat

Het land staat op zijn kop. Sesamstraat stopt. Tenminste, daar lijkt het nu een beetje op. De contractonderhandelingen lopen uit en Meneer Aart heeft al maanden niets meer van de omroep gehoord. Met een beetje pech staat hij straks dus op straat.

Al die mensen die alle poppen bedienen trouwens ook. En dat is natuurlijk veel erger. Meneer Aart lijkt me aardig dicht tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan te zitten, dus die kan bijna thuis gaan zitten mopperen. Maar wat als je dertig jaar lang met je hand in Tommy hebt gezeten? Poeh hé.

Op iedere verjaardag uitleggen dat jij eigenlijk Tommy bent. Of Ieniemienie. En dat mensen dan heel hard lachen en zeggen: ja joh, tuurlijk zit jij in Sesamstraat. Of erger nog: je hebt dertig jaar in Pino gezeten. Ja, ook tijdens hittegolven. En geen hond die je gelooft. Bovendien, hoe zet je zoiets op je cv? Van 1989 tot 2019: Pino. Daar gaat iedere sollicitatiecommissie geheid vragen over stellen.

Als het echt stopt, vind ik dat natuurlijk jammer. Wie is er niet groot mee geworden? Mijn favorieten zijn die twee paarse monsters die om de beurt ‘jip’ zeiden en dan steeds sneller. Met een vriend heb ik dat nog heel lang nagedaan. Ook nog toen we allebei al vaste verkering hadden. Omdat ik niet weet of zijn directe omgeving het weet, zal ik zijn naam hier niet noemen.

Naast geruchten over het einde, zijn er ook bronnen die een metamorfose aankondigen. Dat laatste zou me niet verbazen. Om meer met de tijd mee te gaan, moeten ze Graaf Tel een rekenmachine geven en Bert en Ernie een vlogcamera. En van Meneer Aart zou ik een influencer maken met mooie plaatjes op Instagram. Dan komt alles vanzelf goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.