Rick Brink uit Hardenberg minister van Gehandicaptenzaken

HARDENBERG – Rick Brink uit Hardenberg is maandagavond uitgeroepen tot minister van Gehandicaptenzaken. Tijdens een live televisie-uitzending kreeg de Hardenberger de meeste stemmen van het publiek. Brink werd door presentatrice Lucille Werner officieel beëdigd.

Dat meldt RTV Oost.

Tijdens de verkiezingsuitzending viel Brink op door zijn schoenenkeuze. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport grapte dat hij dezelfde schoenentic heeft als Brink. De Hardenberger werd in de eerste ronde als derde en laatste kandidaat gekozen door de jury, bestaande uit Ronald Plasterk, Vincent Bijlo en Leontien van Moorsel.

In de finale mocht het publiek stemmen op Brink, Frances Vereijken en Sven Romkes. De drie werden door minister De Jonge kritisch ondervraagd. Brink legde uit dat zijn belangrijkste doel is dat gehandicapte kinderen met andere kinderen kunnen spelen en naar school gaan. Die plannen konden op de meeste sympathie rekenen van het publiek.

Campagne
Brink, al jaren politiek actief en fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Hardenberg, voerde de afgelopen weken een heuse campagne om de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland te kunnen worden. De nieuwe, niet officiële, ministerspost is een initiatief van KRO-NCRV.

Aanstaande vrijdag begint Brink als de nieuwe minister Gehandicaptenzaken. Hij gaat in zijn functie De Jonge adviseren over zaken die spelen rondom gehandicapten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.