Retourtje Ommen: Het is nu echt zomer

Het is nu echt zomer en de afgelopen tijd hebben wij al mooie zomerse dagen gehad en scheen de zon uitbundig. In Ommen wordt het steeds drukker met de vele toeristen, die in drommen komen.

Campings, hotels en bungalowparken stromen vol, en de terrasjes zijn weer goed gevuld. Het is nu echt zomer en dat is goed te zien in de natuur. Vogels zingen het hoogste lied, reeën, konijnen, hazen en andere dieren dartelen vrolijk door bos en veld. Ondertussen komen er weer regelmatig egels bij ons op visite en ze eten graag mee. Egels zijn dol op kattenbrokjes en vers water. De twee egels op de foto kwamen enkele jaren geleden overdag bij ons op bezoek. Dit was wel heel bijzonder, want egels laten zich meestal pas in de avond zien. De vraag van de week gaat dan ook over egels. En wat zijn ze toch grappig en leuk om te zien!

Allereerst het juiste antwoord op de vraag van vorige week:  Bij welke buurtschap van de gemeente Ommen is deze vistrap in de Vecht? Junne, een bekende en oude buurtschap in de gemeente Ommen. Ook daar kan men heerlijk fietsen en wandelen en genieten van de schitterende natuur. Druk is het daar zeker niet met nog geen 100 inwoners. Onlosmakelijk verbonden met Junne is het bekende natuurgebied Junner Koeland, dat tussen de buurtschappen Junne, Arriën en Stegeren ligt.

De vraag van de week: Hoeveel jonkies krijgt een egelpaar gemiddeld per keer? 1 à 2 jonkies per keer of toch meer jonkies? Wie weet het juiste antwoord?

Volgende week zaterdag het juiste antwoord. Een heel gezellig en zonnig weekeinde gewenst.

Miny Vroegindewey

https://www.facebook.com/Vanuit-het-Ommer-Bos-1369800299829031/
https://twitter.com/MinyVroeg
https://digitalewandelaar.blogspot.com/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.